Κρατούσε όμηρο μία γυναίκα για περισσότερο από δύο ώρες-Αίσιο τέλος...

Το περιστατικό εκδηλώθηκε σήμερα (02/6)  λίγο πριν από τις πέντε το πρωί σε ένα από τα σαλόνια του επιβατηγού-οχηματαγωγού "Κρήτη ΙΙ", που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς. Ενας νεαρός άνδρας, αφού διαπληκτίστηκε με μία γυναίκα, άρπαξε έσπασε ένα μπουκάλι, της το έβαλε στο λαιμό και απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει. Όλα έγιναν, χωρίς οι αυτόπτες μάρτυρες να καταλάβουν τις συνθήκες, αλλά και τα αίτια.

Αρχικά επικράτησε πανικός, αλλά ανέλαβαν μέλη του πληρώματος να καθησυχάσουν τους 640 επιβάτες και να απομακρύνουν από τον χώρο όσους ήταν στο σαλόνι. Ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε τον Θάλαμο Επιχειρήσεων για την ομηρία και συνέχισε να το κάνει όση ώρα προσπαθούσε να πείσει τον νεαρό άνδρα να αφήσει την όμηρο γυναίκα.

Το πλοίο έδεσε στην πύλη Ε3 του Πειραιά, λίγο πριν από τις επτά το πρωί και όση ώρα διαρκούσε η αποβίβαση τών επιβατών, στελέχη του Λιμενικού Σώματος συνέλαβαν τον δράστη, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες. Η όμηρος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για την παροχή Α' βοηθειών και ψυχολογικής υποστήριξης.

Επικοινωνία