ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΕΚΡΗΞΗ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ...

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων
- Πληροφορίες μιλούν για τραυματίες τουρίστες
- Μάρτυρες αναφέρονται και σε νεκρούς, ανάμεσά τους, λένε, και ένας αστυνομικός
- Στην περιοχή Σουλτάν Αχμέτ, κοντά στην στάση του τραμ η έκρηξη
- Η περιοχή είναι πολύ τουριστική και υπάρχουν φόβοι για τρομοκρατική ενέργεια
- Η ευρύτερη περιοχή εκκενώθηκε και στο σημείο σπεύδουν ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας

 

Ο φόβος της τρομοκρατίας καλύπτει ξανά την Κωνσταντινούπολη. Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε λίγο μετά τις 10:00 την περιοχή του Σουλτάν Αχμέτ, μια άκρως τουριστική περιοχή την οποία χιλιάδες τουρίστες της πόλης επισκέπτονται καθημερινά είτε επισκεπτόμενοι το Μπλε Τζαμί, είτε την Αγία Σοφία καθώς εξυπηρετεί το τραμ που περνάει από εκεί. Δυστυχώς παρά το “μπλόκο” της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν μαρτυρίες που κάνουν λόγο για διαμελισμένα πτώματα.

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για καμικάζι αυτοκτονίας ο οποίος ζωσμένος με εκρηκτικά πλησίασε γκρουπ τουριστών κοντά στο Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφία. Πρόκειται πιθανότατα για ένα γκρουπ τουριστών που περίμενε να επιβιβαστούν σε τραμ στον σταθμό της πλατείας Σουλτάν Αχμέτ. Κάθε δευτέρα τα μουσεία στην Πόλη είναι κλειστά και έτσι η κίνηση σήμερα στην περιοχή ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για δεκάδες τραυματίες, ωστόσο αυξάνεται ο φόβος ότι υπάρχουν και νεκροί. Ήδη τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν αναφορές σε τρεις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικ΄΄ος, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται. Στην περιοχή σπεύδουν δεκάδες ασθενοφόρα, ενώ άμεσα το σημείο της έκρηξης αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

 

 

 

Επικοινωνία