ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ

Κοινή δήλωση συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα των αγροτών Ημαθίας και Πέλλας πραγματοποίησαν οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Συγκεκριμένα η δήλωση έχει ως εξής:

«Συμπαραστεκόμενοι στους συμπολίτες μας σε Ημαθία και Πέλλα, δυο κατεξοχήν  αγροτικές περιφερειακές ενότητες και, βιώνοντας την αγωνία των απασχολουμένων στον πρωτογενή τομέα για τα απαράδεκτα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, δηλώνουμε αλληλέγγυοι  στα  δίκαια αιτήματα των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων όλης της χώρας. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τα  σχεδιαζόμενα, εξοντωτικά, ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα, τα οποία μαθηματικά οδηγούν στην κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας, του μόνο εναπομείναντα εξαγωγικού πνεύμονα της εθνικής μας οικονομίας.

Ο υπερτριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του ΟΓΑ, η φορολογική λαίλαπα, η κατάργηση φθηνού αγροτικού πετρελαίου και ρεύματος, σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες  στα αγροτικά φάρμακα, λιπάσματα κ.α, οδηγούν στην ερήμωση της υπαίθρου και σε απόγνωση τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς. Η κυβέρνηση, αντί να ανοίξει, όπως υποσχέθηκε πέρσι, την ρωσική αγορά, η οποία αποτέλεσε τον βασικό εξαγωγικό στόχο για την πρωτογενή παραγωγή σε Ημαθία και Πέλλα, στέλνει  τους συμπολίτες μας στον Καιάδα της εξαθλίωσης. Ποιος το περίμενε άραγε, εκατό και πλέον χρόνια από τις αιματηρές αγροτικές εξεγέρσεις εναντίον του γαιοκτημονισμού, μια ελληνική κυβέρνηση, με τις πράξεις της να μετατρέπει τον αγροτικό πληθυσμό της Ελλάδας σε σύγχρονους κολίγες!

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τους Αγρότες της ευρύτερης περιοχής υποδέχθηκε στο γραφείο της, την Παρασκευή 22/1/16, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με την παρουσία Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων. Αφού συνομίλησαν, η Δήμαρχος δήλωσε τη συμπαράστασή της και παρέλαβε το ψήφισμα των Αγροτών. Ακολούθως, κατέβηκαν όλοι μαζί στον αύλειο  χώρο του Δημαρχείου, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί αγρότες παρατάσσοντας στο δρόμο τ΄αγροτικά τους μηχανήματα. Η Δήμαρχος απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό εξέφρασε την υποστήριξη του Δήμου στον αγώνα των Αγροτών.

Αναφέρθηκε τόσο στο γεγονός ότι όλοι καταγόμαστε ή έχουμε άμεση σχέση με την αγροτιά, όσο και  στον κυρίαρχο αγροτικό χαρακτήρα της περιοχής καθώς και στον σημαντικότατο ρόλο του πρωτογενούς τομέα στην τοπική και στην εθνική οικονομία. Σημείωσε ότι η στάση των αρμοδίων φορέων που εμπλέκονται με το αγροτικό ζήτημα, σε συνδυασμό με τα σκληρά μέτρα τα οποία προτείνονται να εφαρμοστούν, δεν  βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος, αλλά το εντείνουν. Τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη δικαίωση των αιτημάτων τους και τους παρότρυνε να συνεχίσουν τον αγώνα τους παραμερίζοντας τις όποιες κομματικές αντιπαραθέσεις.

Υπογράμμισε πως όπως ο Δήμος έλαβε, πριν μερικούς μήνες, απόφαση στήριξης των Αγροτών, το ίδιο θα πράξει και τώρα . Θ΄αποστείλει δε το ψήφισμα και την αντίστοιχη απόφαση του Δήμου Σκύδρας στ΄ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα της αυτοδιοίκησης και σ΄όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες και φορείς. Στη συνέχεια οι Αγρότες κινήθηκαν προς το μπλόκο Μαυροβουνίου όπου ενσωματώθηκαν με το πλήθος των συναδέλφων τους και των συμπολιτών μας που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους.

 

Επικοινωνία