ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ κ. ΑΘΗΝΑΣ ΑΗΔΟΝΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: “Στόχος των αναπτυξιακών παρεμβάσεων που υλοποιούμε είναι η βελτίωση ποιότητας ζωής των πολιτών της Πέλλας”

Επίσκεψη σε έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και, ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πραγματοποίησε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πέτρο Ζέρζη και συνεργάτες της.

Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγραμματισμού της Π.Ε. Πέλλας και, αναφορικά με τη γενικότερη συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου, η κ. Αηδονά επιθεώρησε τις εργασίες διαγράμμισης στο οδικό τμήμα Μαυροβούνι - Νέα Ζωή (Δήμου Σκύδρας) – Άψαλος (Δήμου Αλμωπίας) με την παρουσία στελεχών της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πέλλας που είναι επιφορτισμένοι με την επίβλεψη του συγκεκριμένου έργου, βάση του οποίου πραγματοποιήθηκαν διαγραμμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πέλλας με συνολικό προϋπολογισμό 120.000,00 €.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα υπάρξουν ανάλογες εργασίες και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες διαμορφώνοντας μια καλύτερη εικόνα στον τομέα των διαγραμμίσεων στις περιοχές παρέμβασης, ενώ, όσον αφορά το οδικό τμήμα της επαρχιακής οδού Αριδαίας – Εξαπλατάνου, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση και απομένει η δεύτερη επίστρωση του δρόμου με αντίστοιχη διαγράμμιση στο πλαίσιο της περάτωσης του έργου που βελτιώνει τις συνθήκες οδικής κυκλοφορίας στο σημείο.

Έπειτα, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο στο γραφείο του στο Δημαρχείο και, στη συνέχεια, ενημερώθηκε για τα έργα που υλοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας στην πόλη της Αριδαίας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Πιο αναλυτικά, η κατασκευή σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου για τις ανάγκες της έδρας του Δήμου όπως, επίσης, η επέκταση του Χ.Υ.Τ.Α. στην Τ.Κ. Χρυσής με προϋπολογισμό περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν κορυφαία έργα για την ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας.

Ακολούθως, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κ. Αηδονά, ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Μπίνος, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε.Υ.Α. Αριδαίας και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γεωργίου και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Παναγιωτελίδη για το πρόβλημα της ύδρευσης που αντιμετωπίζει η πόλη της Αριδαίας. Η κ. Αηδονά ανέφερε ότι η Π.Ε. Πέλλας έχει εντάξει τη χρηματοδότηση της κατασκευής τμήματος του υδρευτικού δικτύου σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες στο πρόγραμμα έργων ώστε να επικουρήσει τις μεγάλες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για επίλυση του σοβαρού αυτού, καθημερινού προβλήματος.

Μεγάλη η ικανοποίηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη από την επίσκεψη στην Τοπική Κοινότητα Προμάχων, ειδικότερα, στο έργο της Διευθέτησης Χειμάρρων στο Δήμο Αλμωπίας συνολικού προϋπολογισμού περίπου 11.000.000,00 €. Η κ. Αηδονά επισήμανε ότι αποτελεί κορυφαία παρέμβαση αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αλμωπίας αλλά και ολόκληρης της Πέλλας, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο είναι από τα σημαντικότερα που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Άλλωστε, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας έχει θέσει την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας ως σημαντική προτεραιότητα που συμβάλλει και σε θέματα αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά, πολιτικής προστασίας.

Σε αγαστή συνεργασία και μετά από συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο Αλμωπίας, όπως εκφράστηκαν και από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αριδαίας Γρηγόρη Ταρασίδη, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά συνεχάρη τον Δήμαρχο κ. Μπίνο για τις προσπάθειες και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του, ενώ, ο κ. Μπίνος από την πλευρά του ευχαρίστησε την Περιφέρεια και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα καθώς και την κ. Αηδονά για την έμπρακτη στήριξή τους σε θέματα που επιλύουν ζητήματα της καθημερινότητας και προωθούν πρωτοβουλίες με αναπτυξιακό χαρακτήρα για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας της περιοχής.

 

 

 

 

                                                                                                   

 

Επικοινωνία