Κάδοι απορριμμάτων: "Τα σούπερ μάρκετ των... φτωχών"!

Άλλο να σου το λένε και να το ακούς, και άλλο να το βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια. Η σκηνή-γροθιά στο στομάχι- διαδραματίστηκε πριν λίγες ημέρες, σε κωμόπολη της περιοχής και σε ημέρα λειτουργίας λαϊκής αγοράς και μάλιστα πλησίον πολυκαταστήματος. Ο εικονιζόμενος άτυχος συμπολίτης μας, λίγη ώρα πριν τελειώσει η λαϊκή αγορά, ψάχνει εναγωνίως τον κάδο απορριμμάτων για πεταμένα τρόφιμα.

Σε κάποια στιγμή και αφού έχει… χωθεί ολόκληρος μέσα στον κάδο, αδειάζοντας το περιεχόμενο από τις πεταμένες σακούλες, σηκώνεται περιχαρής έχοντας στα χέρια του τα… τρόπαια ( 3-4 αγγουράκια, 4-5 ντομάτες και λίγα  ροδάκινα), τα οποία έβαλε μέσα σε μία σακούλα. Στην συνέχεια ανέβηκε στον παλιό του γεωργικό ελκυστήρα και αναχώρησε προς ανεύρεση άλλων κάδων προκειμένου αναζητήσει τρόφιμα, που άφησαν σ΄αυτούς οι περίοικοι, τα καταστήματα και οι πωλητές των λαϊκών αγορών.

Σίγουρα σαν και αυτόν υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα που ψάχνουν για τρόφιμα στους κάδους, οι οποίοι κάποτε, πιθανώς κάποιοι από αυτούς να ήταν οικονομικά ανεξάρτητοι, αλλά οι συγκυρίες, οι ατυχίες και τα μνημόνια τους οδήγησαν σ΄αυτήν την κατάσταση...

By Sakis  

Πηγή: karatzova.com

 

Επικοινωνία