Η τελευταία προθεσμία για εκατομμύρια αυτοκίνητα να περάσουν ΚΤΕΟ - Όλες οι ημερομηνίες και τα πρόστιμα

Μεγάλες ουρές σε όλα τα ΚΤΕΟ της χώρας αναμένονται και την Τετάρτη, καθώς λήγει η πρώτη καταληκτική προθεσμία για όλα τα οχήματα που δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο έως τις 30/06/2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τετάρτη είναι η πρώτη καταληκτική ημερομηνία από τις τρεις που έχουν προβλεφθεί μέχρι το τέλος του 2015. Παρόμοια εικόνα ήταν και την Τρίτη σε όλα τα ΚΤΕΟ της χώρας με την αναμονή να ξεπερνά τη μία ώρα σε κάποιες περιπτώσεις, καθώς οι οδηγοί που έχουν αμελήσει αυτή την υποχρέωση κινδύνευαν με τσουχτερά πρόστιμα που έφταναν σε κάποιες περιπτώσεις και τα 215 ευρώ.

Σε αυτά τα 215 ευρώ βέβαια θα πρέπει να υπολογιστεί και το κόστος του τεχνικού ελέγχου που ξεκινάει από 40 και φτάνει έως και τα 55 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις. Ωστόσο, όποιος οδηγός προλάβει μέχρι την Τετάρτη να περάσει το αυτοκινητό του από έλεγχο ΚΤΕΟ τότε θα πληρώσει το κόστος του ελέγχου και 33 ευρώ το πρόστιμο, αντί για 215 ευρώ. Η δεύτερη ημερομηνία λήγει στις 31 Οκτωβρίου και αφορά όλα τα οχήματα που είναι εκπρόθεσμα από 01 Ιουλίου του 2014 έως το τέλος του 2015. Η τρίτη και φαρμακερή προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και θα αφορά όσους ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ εντός του 2015.

Όποιοι από τους οδηγούς αμελήσουν και τις τρεις ημερομηνίες τότε χάνεται η έκπτωση στο πρόστιμο καθυστέρησης. Έτσι θα πληρώσουν 65 ευρώ το πρόστιμο καθυστέρησης, και 150 ευρώ το πρόστιμο που θα βεβαιώνεται απευθείας στην εφορία. Συνολικά, δηλαδή θα κληθούν  να πληρώσουν τα 215 ευρώ σε πρόστιμα και σε αυτά θα πρέπει να προσθέσει κανείς και το κόστος του τεχνικού ελέγχου. Πάντως, οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις δείχνουν πως τα πρόστιμα που θα επιβληθούν θα είναι πολλά, καθώς περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περίπου 1 εκατομμύρια δίκυκλα δεν έχουν περάσει ακόμα τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ.

Αναρτήθηκε από By Sakis

Επικοινωνία