Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ... εγκαταλείπει τον ΣΥΡΙΖΑ!

Σε αυτές τις εκλογές, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα... ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ! Με μια επιστολή κόλαφο κατά του Μνημονίου και των επιλογών του Αλέξη Τσίπρα, τα μέλη της νεολαίας του κόμματος, γυρίζουν την πλάτη τους στην Κουμουνδούρου! Η ανακοίνωση "ποταμός" έχει τίτλο "Η χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ κι εμείς απέναντί της" και την υπογράφει η πλειοψηφία των μελών της ΚΣ. Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για στρατηγική ήττα με την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, μιλούν για άνευ όρων κυβερνητισμό και πλήρη περιθωριοποίηση και απαξίωση του κόμματος και τονίζουν πως αυτοί είναι οι λόγοι που αποφάσισαν να ρίξουν... αυλαία.

Εκλογές: Παραίτηση βόμβα στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα «Η ψήφιση του 3ου Μνημονίου, η ενεργητική υποστήριξή του και η μετατροπή του σε στρατηγικό ορίζοντα, ο άνευ όρων κυβερνητισμός και η πλήρης περιθωριοποίηση και απαξίωση του κόμματος, συνιστούν τους βασικούς λόγους γι’ αυτή τη χρεοκοπία, καθώς και για το γεγονός πως πλέον δεν μπορούμε να δούμε τους εαυτούς μας εντός ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όμως και να υπερασπιστούμε την επιδίωξη της συνέχισης μιας αριστερής στρατηγικής με όχημα τον μεταλλασσόμενο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν.

«Η χθεσινή (σκόπιμη) αποτυχία του ΚΣ να πάρει απόφαση, οδηγεί εκ των πραγμάτων σ’ ένα τέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, όπως την ξέραμε», τονίζουν και συμπληρώνουν: «ελλείψει μιας διαδικασίας που να ορίζει έναν κοινό βηματισμό των μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα και με την παραπάνω αντίθεση (ανάμεσα στο τι είναι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και τι ο ΣΥΡΙΖΑ, πλέον) να είναι υπαρξιακού χαρακτήρα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ φτάνει σ’ ένα αδιαμφισβήτητο τέλος εποχής».

«Η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών, δηλαδή η επιλογή του καλύτερου διαχειριστή της μνημονιακής πραγματικότητας και η αναζήτηση μεταρρυθμίσεων σε προοδευτική(;) κατεύθυνση στην περιφέρεια του μνημονίου, μας αφήνει παγερά αδιάφορες/ους από αριστερή σκοπιά», επισημαίνουν και αφήνουν σαφείς αιχμές για τη... στροφή του Αλέξη Τσίπρα: «δεν μπορούμε και δεν πρέπει να δεχτούμε τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ ως κάτι από το οποίο δε γίνεται να αποδράσουμε».

Επικοινωνία