''Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ'' (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Με την παρουσία αρκετών συλλόγων της Αλμωπίας (πόντιοι, βλάχοι, μακεδόνες) κλπ αλλά και άλλων περιοχών της Πέλλας (Ριζό),  και περί τα 400 περίπου άτομα, πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/11) μεσημβρινές ώρες,  εκδήλωση-ομιλία με θέμα τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ομιλητές στην εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι και τα Σωματεία της Αλμωπίας με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας,  ήταν ο εκπαιδευτικός Καϊλάρης Γιάννης και ο Δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Γεωργιάδης Γιώργος.

Μάλιστα, ενώ αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση-ομιλία εντός της αίθουσα της Λέσχης, όμως λόγω της μικρής χωρητικότητας αυτής, και του αριθμού των παρευρισκομένων, αλλά και λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, τελικά οι διοργανωτές αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί στην οδό έμπροσθεν του κτηρίου της Λέσχης. (ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ). Tην εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Κωνσταντινίδης Κώστας,  ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αλμωπίας (ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ) και εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων η Παπαδοπούλου Νόπη.

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο εκπαιδευτικός Καϊλάρης Γιάννης, ο οποίος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους, να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων της χθεσινής επίθεσης στην Γαλλία, όπερ και εγένετο, ενώ τόνισε με έμφαση  ότι '' Απαιτούμε από την Τουρκία να ζητήσει συγγνώμη για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου''(ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ). Μετά το πέρας της ομιλίας του, τον λόγο έλαβε ο Δημοσιογράφος Γεωργιάδης Γιώργος.

Και οι δύο ομιλητές, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο ιστορικό της υπόθεσης και στα τραγικά δεινά που υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου από τη θηριωδία των Τούρκων, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Υπουργού Παιδείας Φίλη Νικολάου περί Εθνοκάθαρσης,  αποδεικνύοντας έτσι ότι υπήρχε γενοκτονία των Ποντίων, όπως άλλωστε δέχθηκε και το επίσημο Ελληνικό Κράτος -και όχι μόνο- νομοθετώντας μάλιστα σχετικά. Εντύπωση προκάλεσε η παντελής απουσία των Βουλευτών της Πέλλας. Η εκδήλωση έκλεισε μέσα σε κλίμα συγκίνησης, όπου όλοι όρθιοι έψαλλαν τον Εθνικό μας ύμνο. (ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ). Δείτε παρακάτω σχετικές φώτο.

Ρεπορτάζ By Sakis

 

Επικοινωνία