ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΠ΄ΑΥΤΟΦΩΡΩ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ

Επ' αυτοφώρω συνελήφθη σήμερα στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο από άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατρός-μαιευτήρας ο οποίος χρηματίστηκε με το ποσό των 600 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό. Η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων του εν λόγω γιατρού -όπως προβλέπεται από το Νόμο- ενώ παράλληλα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την άμεση παραπομπή της υπόθεσης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι φαινόμενο του χρηματισμού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας είναι γνωστό πρόβλημα γι' αυτό και δρομολογεί τη σύσταση ειδικού γραφείου. «Προς αυτή την κατεύθυνση και με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να καταγγέλλουν τέτοιου είδους φαινόμενα, το υπουργείο Υγείας έχει ενσωματώσει στο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή, διάταξη που προβλέπει τη σύσταση ειδικού γραφείου προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας.

 Τα γραφεία αυτά θα λειτουργούν σε κάθε νοσοκομείο της χώρας και θα έχουν ως αρμοδιότητα -μεταξύ άλλων- τη συλλογή και τη διεκπεραίωση καταγγελιών για φαινόμενα διαφθοράς στο σύστημα υγείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τέλος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δηλώνει αποφασισμένη να επιδείξει μηδενική ανοχή και να δώσει σκληρή μάχη για τη διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας περίθαλψης και της αξιοπρεπούς φροντίδας των ασθενών.
 
 

Επικοινωνία