ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ''ΣΤΑΜΑΤΗΣ''... (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Εμείς συμπληρώνουμε και λέμε ότι είναι  θέμα πολιτισμού, αλλά και θέμα νοοτροπίας και παιδείας, άγνωστες δυστυχώς έννοιες για πολλούς από εμάς. Γιατί! Διαβάστε και θα καταλάβετε!

Συνεχίζεται δυστυχώς παρά τα δημοσιεύματα και επισημάνσεις, αλλά και το αυτονόητο του πράγματος, το απαράδεκτο φαινόμενο στην επαρχιακή οδό Σκύδρας-Γιαννιτσών-και όχι μόνο-, και ειδικότερα η εικόνα που αντικρίζουν οι οδηγοί που κινούνται σ΄αυτήν και συγκεκριμένα στο τέλος αυτής και στην διασταύρωση Μελισίου. Ο λόγος; Η κατάσταση... χωματερής που υπάρχει στους παραπάνω φωτεινούς σηματοδότες (κόμβο Μελισσίου), και που πραγματικά μας κατατάσσει σε τριτοκοσμική χώρα.

Πλαστικά ποτήρια, πλαστικά μπουκαλάκια, πακέτα σιγαρέτων, αποτσίγαρα, χαρτιά, αφίσες και κάθε λογής απορρίμματα, που πετούν οι οδηγοί-συνοδηγοί κατά τη διάρκεια αναμονής του... Γρηγόρη, και που θυμίζουν κυριολεκτικά χωματερή, συνθέτουν την όλη εικόνα. Θα τολμούσε άραγε ο νεοέλληνας να συμπεριφερθεί και να φερθεί με αυτόν τον τρόπο σε μία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα;

Τουλάχιστον η περιοδική εκκαθάριση των σκουπιδιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ή έστω η τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων στα σημεία, ίσως να βοηθούσε την κατάσταση. Σίγουρα όμως η καλύτερη λύση είναι η αλλαγή νοοτροπίας, όλων μας. Δείτε το σχετικό βίντεο, ΕΔΩ:

Ρεπορτάζ By Sakis 

Επικοινωνία