ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΓΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ Γ. ΣΗΦΑΚΗΣ

Το υφυπουργείο Αθλητισμού επισκέφθηκε ο Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης, συνοδευόμενος από τον Πέτρο Τσαρκνιά, Πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντροδυτικής Μακεδονίας, όπου συναντήθηκε με τον Κο Ιάκωβο Φιλιππούση, Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού Αθλητισμού και ενημερώθηκαν για τον υπό διαμόρφωση νέο αθλητικό νόμο. Συζήτησαν ακόμη για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων  και την προώθηση του αθλητισμού (κυρίως του μαζικού και του αθλητικού τουρισμού) στην Πέλλα.

Ακόμη συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Κο Ιούλιο Συναδινό τον οποίο ενημέρωσαν για την κατάσταση του αθλητισμού στην Πέλλα (κατάσταση αθλητικών εγκαταστάσεων, προβλήματα στην αδειοδότησή τους, ελλείψεις, προτεραιότητες, την κατάσταση των σωματείων και τις προοπτικές ανάπτυξης του αθλητισμού στην Πέλλα. Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση επίσκεψης του Κου Συναδινού στην Πέλλα στις αρχές του 2016, ώστε να αποκτήσει ο ΓΓΑ ιδίαν άποψη για την κατάσταση, να συναντηθεί με Δήμους και αθλητικά σωματεία και να προωθηθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα, όσο, βέβαια επιτρέπει η σημερινή συγκυρία.

Επίσης συζητήθηκε η συνεργασία του Βουλευτή (που ασχολείται στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Έργου με θέματα Ενέργειας) με τον ΓΓΑ, ώστε μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και άλλους φορείς ( ΚΑΠΕ κλπ) να αντιμετωπισθούν θέματα ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας στις αθλητικές εγκαταστάσεις και να αναπτυχθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Επικοινωνία