Γ. ΣΗΦΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης δήλωσε ότι θα παρέμβει σήμερα προς τον αρμόδιο Υπουργό για να μην κοπεί για την Πέλλα το επίδομα απομακρυσμένης παραμεθόριας περιοχής ( στην ζώνη των 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα) στο ενιαίο μισθολόγιο των υπαλλήλων κατά την διάρκεια της συζήτησης στα πλαίσια της επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει για τα προαπαιτούμενα καθώς και στην αυριανή ολομέλεια.

Κατά τον βουλευτή η έννοια «απομακρυσμένη παραμεθόρια περιοχή μικρότερη των 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα» έχει την έννοια της δυσπρόσιτης, στην πράξη, παραμεθόριας περιοχής και όχι μόνο με κριτήριο τις χιλιομετρικές αποστάσεις όπως φαίνονται από τον χάρτη. Η Πέλλα είναι ο μοναδικός Νομός στην Μακεδονία χωρίς καλή πρόσβαση στους κύριους συγκοινωνιακούς άξονες. Δεν περνάει από αυτόν η Εγνατία Οδός , ούτε έχει κάθετη στην Εγνατία Οδό. Είναι σαφές ότι η πρόσβαση στην ζώνη των 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα στην Πέλλα είναι δαιδαλώδης, δύσκολη αν ληφθεί υπ’ όψιν και το ορεινό ανάγλυφο της ζώνης αυτής.

Είναι αδιανόητο να θεωρούνται απομακρυσμένες παραμεθόριες περιοχές άλλοι Νομοί από τους οποίους διέρχεται η Εγνατία ή έχουν γρήγορη πρόσβαση με την ύπαρξη κάθετης στην Εγνατία και να μην είναι η Πέλλα που έχει καταδικαστεί σε συγκοινωνιακή απομόνωση. Ο βουλευτής ζητά την αποκατάσταση της αδικίας αυτής για την Πέλλα με την πρόσθεση της στους Νομούς στους οποίους οι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να δικαιούνται το επίδομα απομακρυσμένης παραμεθόριας περιοχής.

Σύμφωνα με νεώτερη πληροφόρηση από το Γραφείο του Βουλευτή Γ. Σηφάκη, ανακοινώθηκε ότι, μετά από συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό και τις ουσιαστικές αιτιάσεις (τις οποίες αποδέχτηκε ο υπουργός) θα κατατεθεί τροπολογία με την οποία δεν θα καταργηθεί το επίδομα απομακρυσμένων παραμεθόριων περιοχών για τους υπαλλήλους των νομών Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών

Επικοινωνία