ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ: ΩΡΑ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ-ΟΜΑΛΑ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

- Ανοιχτές οι κάλπες για τις εκλογές νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία - Θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα
- Αιχμές και κόντρες στο... παρά πέντε!
- Μεϊμαράκης: Αν βγω δεύτερος θα αποσύρω την υποψηφιότητά μου!
- Απάντηση Τζιτζικώστα: Εκβιάζει, λέγοντας ότι αν δεν με εκλέξετε πρώτο, θα φύγω
- Μητσοτάκης: Εκλέξτε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας
- Αιχμές Άδωνι Γεωργιάδη: Όποιος θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ να το πει από τώρα για να έχει πολιτική νομιμοποίηση
- Χρηστικός οδηγός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας

Η μεγάλη ώρα για τη "γαλάζια" παράταξη έχει φτάσει. Όλα μοιάζουν έτοιμα για την εκλογή νέου αρχηγού αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία. Οι κάλπες είχαν προγραμματιστεί να ανοίξουν στις 7:00 το πρωί της Κυριακής και όλα δείχνουν πως η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά προς το παρόν. Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν μέχρι τις 19:00 το βράδυ.

Βεβαιότητα για επιτυχία

Την Παρασκευή, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της ΝΔ θα στεφθεί από επιτυχία. Αμφότεροι κάλεσαν τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. «Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου ανέλαβα την ηγεσία για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης. «Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ, ο καθένας έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.

Να ευχαριστήσω και τις οργανώσεις μας σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης. Είχε προηγηθεί με επιτυχία τεστ της εταιρείας Vodafone, σε πραγματικές συνθήκες του λειτουργικού συστήματος με το οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές. Έκκληση για μαζική προσέλευση στις κάλπες έχουν απευθύνει και οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος. Εάν την Κυριακή κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη δεν συμπληρώσει το 50% και χρειαστεί επαναληπτική εκλογή αυτή θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου.

Πάντως ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι εάν είναι πρώτος τότε θα κατέβει στην επαναληπτική ψηφοφορία, εάν βγει δεύτερος τότε θα αποσυρθεί. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, στην περίπτωση που αυτοί είναι δεύτεροι, θα καθορίσουν την στάση τους ανάλογα με το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Και οι τέσσερις υποψήφιοι ζητούν μαζική συμμετοχή στις εκλογές, κάτι που θα προσφέρει στον επόμενο πρόεδρο ισχυρή νομιμοποίηση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Όσοι προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες θα πρέπει να γνωρίζουν:
- Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
- Πριν κάποιος ψηφίσει, συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του, στην οποία επισημαίνεται ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν. Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η ΝΔ, καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν-επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος.
- Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.
- Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr, ή να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ)
-Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η επίδειξη επισήμου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο)
- Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.
-Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, όσοι προσέλθουν ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν και την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
- Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο. 

 

Επικοινωνία