Εκλογές - Κωνσταντοπούλου: Εμένα δεν με έχει ενημερώσει κανείς...

Καλώς την κι ας... άργησε! Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είχε "μιλήσει" εδώ και πολλές μέρες. Αλλά κάποια στιγμή, όλα έχουν ένα τέλος... Η Πρόεδρος της Βουλής έστειλε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και την Προεδρία πως οι διερευνητικές ενόψει εκλογών ξεκινούν από το κοινοβούλιο. Τι κι αν ήδη η διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη εστάλη ήδη με e-mail;

 Αριστερή Πλατφόρμα: Ιδρύουμε κόμμα και κατεβαίνουμε στις εκλογές
"Ως Πρόεδρος της Βουλής, ακόμα δεν έχω θεσμικά ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό, ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας" διεμήνυσε αργά το βράδυ της Πέμπτης η κα Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας πως "θεσμικά, πρέπει να ενημερώσουν την Πρόεδρο της Βουλής γιατί η εκκίνηση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, άρχεται από τη γνωστοποίηση της Προέδρου της Βουλής των δυνάμεων των κοινοβουλευτικών ομάδων".

Ωστόσο "ούτε πριν, ούτε μετά την μετάβαση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός δεν επικοινώνησε" είπε η Πρόεδρος της Βουλής και ζήτησε "να σταθεί ο καθείς στο ύψος του θεσμικού του ρόλου και της θεσμικής του ευθύνης", αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα αλλά ακόμη και για τον Προκόπη Παυλόπουλο.Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ακατάλληλη τη στιγμή να τοποθετηθεί πολιτικά, αν δηλαδή θα στηρίξει την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.Το Σάββατο στις 18:00 συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων, αφού η Βουλή "είναι σε λειτουργία, δεν έχει παραιτηθεί".
 

Επικοινωνία