ΠΡΟΣΟΧΗ:Έκαναν τους αστυνομικούς για να... ληστεύουν

Κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο, που να μοιάζει με εκείνα της Ασφάλειας, έβαζαν επάνω "φάρο" και σειρήνα, και έκαναν τους αστυνομικούς με έναν και μοναδικό σκοπό: να κλέβουν και να ληστεύουν ανυποψίαστους πολίτες. Πρόκειται για τρία άτομα, 27, 32 και 41 ετών, τα οποία συνέλαβαν αστυνομικοί της της Άμεσης Δράσης (περιπολικών και Ομάδων ΔΙ.ΑΣ), στην Αττική Οδό, στη Θέση Ρουπάκι, ύστερα από κλήση για κλοπή κινητού τηλεφώνου από κατάστημα στη Νέα Πέραμο.

Την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής και τα στελέχη της διαπίστωσαν ότι οι τρεις συλληφθέντες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν φτιάξει σπείρα από τις αρχές του χρόνου και χτυπούσαν σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου τα μέλη της σπείρας, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αφού προσέγγιζαν πολίτες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προέβαιναν σε «δήθεν» αστυνομικές ενέργειες, όπως έλεγχο στοιχείων ταυτότητας, σωματική έρευνα κλπ.

Μάλιστα για να είναι πιο πειστικοί ως «αστυνομικοί» χρησιμοποιούσαν οχήματα που προσομοίαζαν με αστυνομικά, στα οποία είχαν προσαρμόσει φάρο και σειρήνα. Οι δράστες κατά τη διάρκεια αυτών των ενεργειών αποσπούσαν χρηματικά ποσά από τα θύματά τους και στη συνέχεια τρέπονταν σε φυγή. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία σε βάρος των παθόντων, προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι με την παραπάνω μέθοδο έχουν διαπράξει στις περιοχές του Ιλίου, των Άνω Λιοσίων, των Αγίων Αναργύρων, του Χαϊδαρίου και του Ασπροπύργου τέσσερις ληστείες, τέσσερις κλοπές και δύο απάτες. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 720 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκε επίσης ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με μεγαφωνική εγκατάσταση.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αντιποίηση αρχής, ληστείες, κλοπές και απάτη, από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους συνεχίζονται.
 

Επικοινωνία