ΕΔΕΣΣΑ: ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΝΑΒΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ...

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας κατά την απογευματινή συνεδρίαση της 02/12/2015, την απευθείας εκμίσθωση του Κανναβουργείου στην Έδεσσα, σε ομάδα επιχειρηματιών προς εκμετάλλευση, για ένα 3μηνο!. Συγκεκριμένα, ομάδα επιχειρηματιών, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο την εκμίσθωση του Κανναβουργείου, προκειμένου το εκμεταλλευτεί για ένα 3μηνο, και μάλιστα κατά την περίοδο των εορτών. Το μηνιαίο μίσθωμα, ορίσθηκε στα 500,00 ευρώ, ενώ εκπρόσωπος του σχήματος, αναφέρθηκε στις εργασίες που πρέπει να γίνουν και  είναι αναγκαίες για τη λειτουργία του κέντρου .

Εκ μέρους των Δημοτικών Συμβούλων, τονίσθηκαν τα προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν από τη λειτουργία του, όπως η χρήση του  ασανσέρ, της αδειοδότησης, του εξοπλισμού κλπ θέματα. Ο Σόντρας Γιάννης, επεσήμανε ότι θα πρέπει και ο Δήμος Έδεσσας να συμβάλλει με τον τρόπο του στην λειτουργία, καθαρίζοντας τον περιβάλλοντα χώρο κλπ εργασίες που είναι αυτονόητες υποχρεώσεις του Δήμου. Λαβών το λόγο ο Δήμαρχος, ξεκαθάρισε ότι η λειτουργία του ασανσέρ είναι αδύνατη, καθ΄όσον απαιτούνται γ΄αυτήν 30.000,00 ευρώ περίπου, ενώ έκανε γνωστό ότι από το 2009 δεν υπήρχε σχετική σύμβαση για το Κανναβουργείο, αλλά ούτε και σχετικός φάκελος στα αρχεία του Δήμου!!

Απευθυνόμενος τέλος προς τον εκπρόσωπο του σχήματος, του έκανε γνωστό ότι  ‘’Ναι, το Κανναβουργείο θα λειτουργήσει,  όσον αφορά τις υποχρεώσεις και ευθύνες του Δήμου, αλλά δε σας εγγυώμαστε ότι θα μπορέσει να αδειοδοτηθεί ο χώρος, καθ΄όσον τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και τα προβλήματα πολλά’’. Τελικά, παρά τους αρχικούς… αστερίσκους των Δημοτικών Συμβούλων,  ψηφίσθηκε ομόφωνα το παραπάνω εκτός ημερησίας διάταξης θέμα.

Ρεπορτάζ By Sakis

 

Επικοινωνία