ΕΔΕΣΣΑ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΝ... ΤΟΙΧΟ! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Οι καλλιτεχνικές ευαισθησίες  και το ενδιαφέρον του Δημάρχου Έδεσσας, για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί, εξαιτίας των κακόγουστων, κακογραμμένων  και ενίοτε υβριστικών συνθημάτων,  στον χώρο του περιβάλλοντα τοιχίου  των αθλητικών εγκαταστάσεων,  αλλά και το μεράκι ενός 5μηνίτη εργαζόμενου στην καθαριότητα,  και  αυτοδίδακτου ζωγράφου, ώθησαν αυτούς στην απόφαση να καθαρίσουν και να αναβαθμίσουν καλλιτεχνικά τον χώρο.

Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος υπάλληλος στην καθαριότητα του Δήμου Έδεσσας ,  Λαζαρίδης Γιώργος, με βοηθό τον Ταφραλίδη Αργύρη, και την σύμφωνη γνώμη και αρωγή του Δημάρχου Έδεσσας Γιάννου Δημήτρη, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν και αναβαθμίσουν καλλιτεχνικά τον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαφανίζοντας τα κακόγουστα συνθήματα, αντικαθιστώντας τα με την ιστορία της Έδεσσας και γενικότερα της περιοχής, με διάφορες παραστάσεις ζωγραφικής.

Πρόκειται για μία έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα που αποτελεί πόλο έλξης για τους περαστικούς και ειδικότερα για τους μικρούς μαθητές και κατοίκους της περιοχής. Καθημερινά το χώρο επισκέπτονται μαθητές των Σχολείων της πόλης, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, που εκτός από τα εύσημα που εισπράττουν για την εργασία τους,  προσφέρουν μάλιστα και  στους δύο καλλιτέχνες, καφέ, βουτήματα και κάθε άλλου είδους διευκόλυνση στο έργο τους.

Όπως μας ανέφερε ο αυτοδίδακτος ζωγράφος και καλλιτέχνης στο είδος Λαζαρίδης Γιώργος, με την κίνηση αυτή θέλει να αποτυπώσει μέσω των ζωγραφιών την ιστορία της περιοχής (γι΄αυτό στην αρχή υπάρχει άλλωστε η Μακεδόνισσα και ακολουθούν άλλα σημεία, κατατεθέν της πόλης), αλλά και να προσελκύσει τη νεολαία, ώστε να ασχοληθεί με την ζωγραφική.

Ήδη στην λίγη ώρα που βρεθήκαμε στο σημείο, αρκετές νεαρές μαθήτριες εξεδήλωσαν ανάλογο ενδιαφέρον. Και εμείς με τη σειρά μας αφού απονέμουμε τα εύσημά, τόσο στον Δήμαρχο για την ιδέα, όσο και στους δύο καλλιτέχνες για την εργασία που προσφέρουν, ευχόμαστε στο τέλος να απολαύσουν οι κάτοικοι και όχι μόνο της πόλης, ολοκληρωμένα το έργο τους. Δείτε παρακάτω τις σχετικές φώτο, και το βίντεο ΕΔΩ:

Αναρτήθηκε από By Sakis

 

 

 

Επικοινωνία