ΕΧΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ! ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΕΣ- ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ...

Από πουθενά δεν ξεφεύγει κανείς..

Έχετε πιστωτική κάρτα και χρωστάτε; Κοινώς έχει «κοκκινίσει» και δεν έχετε καλύψει τις οφειλές σας προς την τράπεζα; Τότε υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να βρεθείτε μπροστά σε εκπλήξεις. Και τι εννοούμε; Πολύ απλά, πως παύουν να είναι στο απυρόβλητο οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με καθυστερούμενες οφειλές και αντιμετωπίζουν πλέον και αυτοί τον κίνδυνο κατασχέσεων και πλειστηριασμών, εάν δεν σπεύσουν να τακτοποιήσουν τα χρέη του.

Οι τράπεζες θα αποστείλουν στα μέσα Φεβρουαρίου περισσότερες από 2 εκατ. επιστολές σε οφειλέτες στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, αλλά και πιστωτικών καρτών, με τις οποίες θα ενημερώνουν ότι, η εξόφληση της μηνιαίας δόσης έχει καθυστερήσει πάνω από 30 ημέρες. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο επιστολές σε διάστημα ενός μηνός και, για όσους τελικά αποδειχθούν «μη συνεργάσιμοι», οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, «οι τράπεζες θα γίνουν πολύ πιο σκληρές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές», καθώς τα επιχειρησιακά πλάνα τους ελέγχονται από τους Θεσμούς. Μάλιστα, αυτή την εβδομάδα υπέβαλαν στην Τράπεζα της Ελλάδος τους στόχους για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αναφέροντας πόσες ρυθμίσεις, διαγραφές και πλειστηριασμοί θα γίνουν τα επόμενα τρίμηνα.

 

 

 

Επικοινωνία