ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ι.Μ Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω:

«Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ»
Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, στις 6.00 μ.μ., το εσπερινό κήρυγμα στον Ι. Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα πραγματοποιήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος (Δρ.Θ.), Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα:

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ, ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι ενορίες Αγίου Νεκταρίου και Αγίων Πάντων Εδέσσης ξεκινούν το σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων. Στον Ι. Ναό Αγίων Πάντων κάθε Τετάρτη βράδυ θα τελείται νυκτερινή ακολουθία και Θεία Λειτουργία, αντί για την Πέμπτη το πρωί. Η ακολουθία θα ξεκινά στις 10:00 μ.μ. και θα τελειώνει στις 12:15 νυκτερινή. Επίσης, στην ενορία των Αγίων Πάντων την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στις 5:00 μ.μ. αντί Παρακλήσεως θα τελεσθεί η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου.

ΟΙ ΘΥΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Αρχίζουν και πάλι τα Εσπερινά Κηρύγματα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.
Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, στις 6.00 μ.μ., θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σάββας Αγιορείτης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα:

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 και κατά τη διάρκεια της νηστείας των Χριστουγέννων, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών (παραπλεύρως ΟΤΕ), θα γίνει Σαρανταλείτουργο. Οι ιερές ακολουθίες του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας θα τελούνται κάθε πρωί από 07.30 έως 09.30, εκτός Τρίτης και Παρασκευής. Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη βράδυ θα τελείται Αγρυπνία από 21.00 έως 00.15. Δίπτυχα για αναγραφή ονομάτων θα διατίθενται στο γραφείο του Ιερού Ναού, όπου και θα παραδίδονται για μνημόνευση. 
 


 

Επικοινωνία