ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Εδώ στην Αλμωπία γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα πει «Αλληλεγγύη», όχι απλά ως μια έννοια αλλά ως μια πράξη ειλικρινούς αγάπης για τον συνάνθρωπο. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα μας για την δημιουργία ενός Κοινωνικού Παντοπωλείου που θα βοηθά εκείνους τους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη για βοήθεια. Όλους αυτούς που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμα και τα απαραίτητα, που δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Και από την ιδέα, περάσαμε στην πράξη.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλμωπίας είναι πλέον γεγονός και το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμο να ανοίξει και επίσημα τις πύλες του, στον χώρο όπου στεγάζεται (παλαιά γραφεία Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Κόμβος Αριδαίας-Λουτρακίου). Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλμωπίας θα ξεκινήσει δυναμικά την λειτουργία του με την διανομή 1.500 τρίκιλων συσκευασιών πατάτας (χορηγία της εταιρίας McCain) σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης τον συγκεκριμένο χώρο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, ενώ ταυτόχρονα συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τσιμτσιρίδη ο οποίος ανέλαβε να φέρει σε πέρας αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, «ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!».

         ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΛΜΩΠΙΑ

Η ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών (Άνω Γαρέφι, Αετοχώρι, Περίκλεια, Αρχάγγελος) είναι βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής μέσω προγραμμάτων για την ανακαίνιση και ανάπλαση των παραπάνω. Η σύνδεση του χθες με το σήμερα οδηγεί στην ανάδειξη αυτών των τοποθεσιών με στόχο όχι μόνο την προσέλκυση τουριστών αλλά και την παρουσίαση της πολιτιστικής τους ταυτότητας. Είναι μία άλλη μορφή τουριστικής προβολής που μπορεί να γνωρίσει ιδιαίτερη άνθιση και δυναμική.

Προς αυτή την κατεύθυνση, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή της παραδοσιακής πλατείας Αετοχωρίου, προϋπολογισμού 186.530 ευρώ, την οποία επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμο Σωτηριάδη και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Χρήστο Γεωργίου. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στα πλαίσια διασυνοριακού προγράμματος και σημαντική ήταν η συμβολή του Αρχιτέκτονα κ. Νίκου Τσίμα στην εξασφάλισή του και στον γενικότερο σχεδιασμό του, καθώς επίσης και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, «Η ανατολική Αλμωπία έχει τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης και εμείς ως Δημοτική Αρχή σκοπεύουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Με τη συνεργασία και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο άθλημα της ορειβασίας, μπορούμε να αναδείξουμε και αυτή την δυνατότητα που δίνει ο τόπος μας στους επισκέπτες».

ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΟΔΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ ΧΡΥΣΑΣ-ΤΣΑΚΩΝ ΡΟΔΟΝΙΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ

Μία σημαντική παρέμβαση κάνουν τα μηχανήματα του Δήμου Αλμωπίας στην Τ.Κ. Χρύσας – Τσάκων – Ροδονιάς με την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας κ. Χρήστου Μπάτση, η οποία διευκολύνει το έργο των αγροτών. Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται διάνοιξη αγροτικών δρόμων που για πολλά χρόνια δεν ήταν προσβάσιμοι, μετά από σχετικό αίτημα πολλών συμπολιτών μας και του Προέδρου κ. Δήμου Δέλλιου ο οποίος μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίησή του...

... για την άψογη συνεργασία με την Δημοτική Αρχή μέσα από την οποία λύνονται σημαντικά και χρόνια προβλήματα για το χωριό. Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος επισκέφθηκε το χωριό για να δει από κοντά την δουλειά που γίνεται στους αγροτόδρομους και δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα κάνει ότι μπορεί και θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των αγροτών οι οποίοι εργάζονται μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

 

Επικοινωνία