ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΚΥΔΡΑΣ: ''ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ''

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (28/12) πρωινές ώρες η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκύδρας, από την οποία απουσίαζε σύσσωμη η μείζων αντιπολίτευση. Αφού διαπιστώθηκε η Νόμιμη απαρτία, ο Προεδρεύων κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, η οποία άρχισε λόγω των ημερών, με ευχές, τόσο από τον ίδιο, όσο και από την Δήμαρχο Σκύδρας Ιγνατιάδου Κατερίνα.

Τις ευχές  και ευχαριστίες του εξέφρασε και ο Πρόεδρος των μικροπωλητών Λαϊκής αγοράς της πόλης, Μποζίνης Γιώργος, και ειδικότερα για την απόφαση μεταφορά της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς για σήμερα (28/12), λόγω της αργίας του Σαββάτου, κατά την οποία πραγματοποιείται, προκειμένου να μη χάσουν την ημέρα οι επαγγελματίες του κλάδου. Στην συνέχεια συζητήθηκαν τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης, και αναγνώσθηκε επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης Καρασαρλίδη Παναγιώτη. Δείτε παρακάτω τι ακριβώς συζητήθηκε:

1.ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

Ομόφωνα ψηφίσθηκε το πρώτο θέμα που αφορούσε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων έτους 2015, από τους παρόντες συμβούλους. Στο δεύτερο θέμα που αφορούσε την έγκριση  σύνταξης τοπικού σχεδίου για την διαχείριση στερεών αποβλήτων, ύστερα από τη σχετική εισήγηση, και την συγκρότηση ομάδας εργασίας από υπαλλήλους και αιρετούς για την παρακολούθηση εφαρμογής της σχετικής Νομοθεσίας, την διαφωνία του εξέφρασε γι΄αυτό (σχέδιο) ο...

... Κανάκης Μανώλης, καθ΄όσον όπως υποστήριξε, η εφαρμογή του σχεδίου θα επιβαρύνει το περιβάλλον, θα επιβαρύνει οικονομικά τους δημότες του Δήμου, και θα οδηγήσει  στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης, καταθέτοντας παράλληλα τις δικές του προτάσεις. Ανταπαντώντας η Δήμαρχος, ανέφερε ότι, πριν την οριστικοποίηση του σχεδίου, αυτό θα τεθεί σε διαβούλευση, όπου θα ληφθούν υπόψιν όλες οι απόψεις και γνώμες των συμμετεχόντων, εναρμονιζόμενο με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Τελικά το θέμα… πέρασε κατά πλειοψηφία, με την αρνητική ψήφο του Κανάκη Μανώλη.

2.Η… ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΝΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ:

Η παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου Κανάκη Μανώλη εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, φορώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα γυαλιά ηλίου… τράβηξε την προσοχή του Προεδρεύοντα, ο οποίος διέκοψε την ομιλούντα Δήμαρχο, ρωτώντας αυτόν (Κανάκη), από επαγγελματικό ενδιαφέρον ( ιατρός γαρ), γιατί φορά τα γυαλιά μέσα στην αίθουσα, θεωρώντας ότι έχει κάποιο πρόβλημα. Όπως εξήγησε ο Κανάκης, στην θέση που καθόταν είχε τον ήλιο απέναντι με αποτέλεσμα να τον… τυφλώνει και να  μην έχει καλή ορατότητα, γεγονός με το οποίο συμφώνησε και επιβεβαίωσε  και ο εξ ευωνύμων καθήμενός του Καρασαρλίδης Παναγιώτης, στον  αλτρουιστή Πρόεδρο.

3. Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ:

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καρασαρλίδης Παναγιώτης,  με αφορμή προφανώς τα  γεγονότα στις προηγούμενες συνεδριάσεις, σχετικά με τις αντιπαραθέσεις και τις προσωπικές αντεγκλήσεις της Δημάρχου με την αντιπολίτευση, ανέγνωσε σχετική δήλωση του, που αφού κάνει γνωστό ότι είναι από τους παλαιότερους συμβούλους, ψηφίζει εδώ και 15 χρόνια,  πάντα το δίκαιο, αφήνοντας στην άκρη τα κομματικά και πολιτικά του πιστεύω.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, με το οποίο μάλιστα συμφώνησε και η Δήμαρχος, ‘’ Αντίπαλός μας είναι η κρίση και τα προβλήματα των δημοτών μας. Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν πρέπει να γίνεται τόπος αντιπαραθέσεων και προσωπικών αντεγκλήσεων, και ούτε να κομματικοποιείται αυτό ( Δημοτικό Συμβούλιο), και ο κάθε σύμβουλος να ακολουθεί τις προτάσεις και θέσεις του κόμματος από το οποίο προέρχεται’’.

Με τα λεγόμενα του αρχικά συμφώνησε  ο Κανάκης Μανώλης,  διαφώνησε όμως στο άλλο θέμα λέγοντας ότι αυτός (Κανάκης)  ‘’ τοποθετείται πολιτικά και εκφράζει τις θέσεις του κόμματος που εκπροσωπεί (ΚΚΕ)΄΄.  Επίσης ο ίδιος Δημοτικός Σύμβουλος (Καρασαρλίδης) έθεσε και άλλα δύο θέματα, εκ των οποίων το πρώτο μακάβριο μεν, αφού αφορούσε την άμεση εξεύρεση χώρου που θα χρησιμοποιηθεί ως  χώρος Νεκροταφείου, αφού το υπάρχων ήδη δεν έχει άλλες θέσεις, ενώ το δεύτερο αφορούσε πρότασή του για καθιέρωση της τρίτης ημέρας των Χριστουγέννων ως ημιαργία για την πόλη της Σκύδρας, προκειμένου λειτουργεί έστω και μετά τις 12.00 το μεσημέρι η αγορά της πόλης.

Απαντώντας η Δήμαρχος, ανέφερε ότι για το μεν Νεκροταφείο, ο Δήμος βρίσκεται στην αναζήτηση λύσης, αφού μέρος του  υπάρχοντος  οικοπέδου  τελεί υπό κατάληψη από ιδιώτη με τον οποίο βρίσκονται σε διαβούλευση, ενώ για το θέμα της ημιαργίας της τρίτης ημέρας των Χριστουγέννων, ανέφερε ότι είναι τοπική εορτή του πολιούχου της πόλης (Αγίου Στεφάνου) και την ημέρα εκείνη γιορτάζει η Σκύδρα.

Ρεπορτάζ By Sakis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επικοινωνία