Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας: Η ''αλλαζονεία'' των αιρετών και το ατόπημα του Προέδρου της ΔΗΚΕΑ!

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας  (ΔΕΣ ΕΔΩ) την 23/9 και μετά τις τοποθετήσεις του Δημάρχου Αλμωπίας, και των επικεφαλής των παρατάξεων, τον λόγο έλαβε όπως πάντα ο Δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Χουρσόγλου Χρήστος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

1.ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ:

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης, ο οποίος είναι και ο μοναδικός σύμβουλος της πλειοψηφίας που απαιτεί και λαμβάνει τον λόγο σε κάθε συνεδρίαση, λέγοντας τα υπέρ και τα κατά της Δημοτικής Αρχής, αναφέρθηκε με την ευκαιρία της παρουσίας του τοπικού Βουλευτή, στο θέμα που θέτει σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση, σχετικά με τα προβλήματα των αγροτών και ειδικότερα της αποζημίωσης του συμπύρηνου ροδάκινου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για την περίπτωση αυτή θα πρέπει οι τοπικοί βουλευτές να… σηκώσουν μέχρι και τραπέζια, προκειμένου δικαιωθούν οι παραγωγοί συμπύρηνων ροδάκινων που καταστράφηκε η παραγωγή τους από τον παγετό.

Αφού έδωσε τις ευχές του στους μαθητές που πέτυχαν στις φετινές εξετάσεις, αλλά και σε αυτούς που δεν πέτυχαν, λέγοντας ότι η ζωή δεν τελειώνει με μία αποτυχία, απέδωσε τα εύσημα στους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, οι οποίοι με ιδίες οικονομικές δυνάμεις, χωρίς την παραμικρή βοήθεια από τον Δήμο Αλμωπίας  διοργάνωσαν εκδηλώσεις με τις οποίες διασκέδασαν οι κάτοικοι της Αλμωπίας, και όχι μόνο. Συνεχάρη την Δημοτική Αρχή και όλους όσους συμμετείχαν στην συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη.

Ζήτησε την αξιοποίηση της κατοικίας του Μενέλαου Λουντέμη στον Εξαπλάτανο-πέλλας, και την εξεύρεση λύσης στο θέμα των -70- υδρονομέων, σχετικά με το ταμείο ανεργίας τους. Αναφέρθηκε στο θέμα των χωματερών που δημιουργούνται στις παραποτάμιες περιοχές από την αλόγιστη εναπόθεση απορριμμάτων από τους κατοίκους, ενώ ζήτησε τον καθαρισμό των υδραγωγείων που υπάρχουν στις τοπικές κοινότητες. Τέλος, ζήτησε από τον Δήμαρχο, να δοθεί έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη, στην αποπεράτωση των μικρών έργων, αλλά και στην αλλαγή νοοτροπίας ορισμένων αιρετών από φαινόμενα αλαζονείας που δείχνουν στους δημότες της Αλμωπίας, χωρίς να διευκρινίσει ποιον και τι ακριβώς εννοεί!

2.ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΚΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ:

Λαβών τον λόγο προκειμένου απαντήσει σε θέματα αρμοδιότητάς του, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Γεωργίου Χρήστος, μάλλον από απειρία,  και με την ευκαιρία εκδήλωσης στην Αλμωπία για τη Νόσο Alzheimer, προσέβαλε την Αντιπολίτευση, λέγοντας ότι μάλλον πάσχει από την παραπάνω νόσο, εννοώντας προφανώς ότι κάποιοι δεν έχουν καλό θυμητικό και ξεχνάνε γεγονότα. Η διαπίστωση αυτή του Γεωργίου, προκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου Κόγιου Ανδρέα ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα, αποδίδοντας αυτήν την απρέπεια και αστοχία στο νεαρό της ηλικίας του, ζητώντας τον να ανακαλέσει.

3.Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΗΦΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ:

Λαβών το λόγο τέλος ο Σηφάκης  Γιάννης, αφού ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους, υποσχέθηκε ότι θα είναι συνεργάσιμος και αρωγός στα προβλήματα της περιοχής, προτείνοντας να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων, προκειμένου τέθουν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αλμωπίας για την εξεύρεση λύσης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ,  και που θα πρέπει να περατωθούν έως τέλους του έτους, καθ΄όσον δεν αναμένεται να δοθεί και άλλη παράταση του προγράμματος πέραν της 31/12/2015 από την Ευρωπαϊκή  Ένωση, τονίζοντας με έμφαση ότι ‘’Τα έργα αυτά έπρεπε ήδη να έχουν τελειώσει’’.

Αναφέρθηκε στο οικόπεδο που στεγάζεται το Δημαρχείο, το Μουσείο και τα ΤΕΑ, ότι δεν είναι ιδιοκτησίας του Δήμου, αλλά βρέθηκε τρόπος ώστε να… περάσει στον Δήμο Αλμωπίας, και στο κτήριο που στεγαζόταν τα ΤΕΑ, να μεταφερθούν και να στεγαστούν Υπηρεσίες του Δήμου. Για το θέμα του Μενέλαου Λουντέμη, πρότεινε το Μουσείο που θα λειτουργήσει να στεγαστεί στο ‘’Σπίτι των ποιητών’’ που βρίσκεται στην πλατεία του Εξαπλατάνου-Πέλλας, και να ονομασθεί η επαρχιακή οδός Αριδαίας-Εξαπλατάνου σε ‘’Οδός Μενέλαου Λουντέμη’’. Τέλος για το θέμα της αποζημίωσης των συμπύρηνων ροδάκινων, έκανε γνωστό ότι ο ΕΛ.ΓΑ είναι ανταποδοτικός οργανισμός και δεν καλύπτει τον παγετό, παρά μόνο όταν το δένδρο βρίσκεται στην ανθοφορία.

Μετά το τέλος των ανωτέρω τοποθετήσεων, άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, τα οποία ψηφίσθηκαν άλλα ομόφωνα και άλλα κατά πλειοψηφία. (Φώτο παρακάτω) 

Αναρτήθηκε από By Sakis

Επικοινωνία