Δήμαρχος Σκύδρας: "Θα... κόψουμε τους μισθούς μας, προκειμένου λειτουργήσει ο Δήμος"

Η 40λεπτη περίπου καθυστέρηση ύπαρξης απαρτίας-και αφού τα κινητά τηλέφωνα πήραν κυριολεκτικά… φωτιά, καλώντας τους δημοτικούς συμβούλους, προκειμένου συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος εκ του Νόμου… μαγικός αριθμός δέκα τέσσερα (14) -  κάτι που ανάγκασε και την  ίδια τη Δήμαρχο να ομολογήσει «ότι κάτι τέτοιο πρώτη φορά συμβαίνει», αλλά και η απουσία συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης. Την ίδια δε παράκληση απηύθυνε και η Δήμαρχος Σκύδρας, αναθέτοντας μεταξύ σοβαρού και αστείου στους συμβούλους της την… ευθύνη  να ενημερώσουν και να παροτρύνουν επαγγελματίες κλπ ενδιαφερόμενους για τον ίδιο ως άνω σκοπό. 

Τον λόγο έλαβαν αμέσως μετά ο Καθηγητής και Ερευνητής του Πανεμιστημίου Θεσσαλονίκης, Βλασίδης Βλάσης και Πασχαλίδης Παναγιώτης, αντίστοιχα, οι οποίοι ανέδειξαν τα Μνημεία του Α΄. Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή του Δήμου Σκύδρας. Εκτός των άλλων με επίδειξη φωτογραφικού υλικού, τόνισαν τον ρόλο που έπαιξε η Σκύδρα σαν κόμβος στην εξέλιξη και πορεία του Α΄. Π.Π. Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε με τη συζήτηση των υπολοίπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Με αφορμή τη συζήτηση του 4ου θέματος που αφορούσε παράταση προθεσμίας εργασιών του έργου «Αρδευτικό Δίκτυο Πετριάς, περιοχή Βάλτος Δήμου Σκύδρας» ο Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κανάκης Μάνος, ζήτησε από την Δήμαρχο να ενημερώσει το Σώμα, σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου, λόγω των τελευταίων εξελίξεων.

Η Δήμαρχος Ιγνατιάδου Κατερίνα, αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης χρημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν σημαντικές υπηρεσίες για την καθημερινότητα του δημότη, και ειδικότερα όπως τόνισε στην καθαριότητα, αφού δεν μπορούν να κινηθούν τα οχήματα για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε, αποφάσισαν να περικόψουν τις αποζημιώσεις που λαμβάνουν τόσο η ίδια όσο και οι Αντιδήμαρχοι, προκειμένου καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου.

  Την αντίδραση του Κανάκη Μάνου, προκάλεσε η συζήτηση του 6ου θέματος που αφορούσε την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου «Αγροτική Οδοποιία» η οποία περατώθηκε όπως ανέφερε πριν δέκα (10) μήνες! και τώρα ζητείται η παραλαβή, αναρωτώμενος πως είναι δυνατόν να πιστοποιηθεί η ορθότητα του έργου. Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε η απάντηση μέλους της επιτροπής παραλαβής σε ερώτηση του παραπάνω συμβούλου, αν όλα έγιναν όπως προβλέπεται, ο οποίος απάντησε ότι «ο έλεγχος έγινε στο μέτρο του δυνατού»!

Πρόγραμμα «κοροϊδία» χαρακτήρισε το έργο παροχής τροφίμων σε άστεγους και σε ευπαθή άτομα, ο ίδιος ως άνω Δημοτικός Σύμβουλος, αιτιολογώντας και παραθέτοντας στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία σε συνολικό πληθυσμό 21.000 χιλιάδων κατοίκων του Δήμου Σκύδρας, θα ωφεληθούν μόνο 26 άτομα! ενώ συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία σε πληθυσμό 2 εκατομμυρίων. θα ωφεληθούν μόνο 17,5000 άτομα!, ενώ όπως υποστήριξε, θα γίνουν πλουσιότεροι από αυτό το πρόγραμμα οι ιδιώτες και οι ΜΗ.ΚΥ.Ο που θα συμμετάσχουν, που έχουν στόχο μόνο το κέρδος. Κατά τα λοιπά, τα υπόλοιπα θέματα ψηφίσθηκαν, είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία. 

By Sakis

Πηγή: Κaratzova.com

 

Επικοινωνία