Δεύτερη πρωτιά για ΝΔ σε δημοσκόπηση

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει υψηλότερο ποσοστό στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς άλλαξαν τα ποσοστά σε μια εβδομάδα; Ανακατατάξεις και στη σειρά των μικρών κομμάτων. Παίρνει κεφάλι ο Μεϊμαράκης έναντι του Τσίπρα. Τη Νέα Δημοκρατία θέτει στη θέση του οδηγού με οριακό προβάδισμα νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Η εταιρία δημοσκοπήσεων δίνει ποσοστό 24% στη Νέα Δημοκρατία έναντι 23,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο 11,3% του συνόλου ανέρχονται οι αναποφάσιστοι. Σημειώνεται ότι η πρώτη δημοσκόπηση που έδειξε την ΝΔ ως πρώτο κόμμα είναι αυτή της GPO την Τετάρτη. Σε αυτή, η ΝΔ λάμβανε 25,3% έναντι 25% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην έρευνα οι πολίτες καλούνται επίσης να τοποθετηθούν σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, αλλά και έναντι των πολιτικών αρχηγών, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναδεικνύεται πρώτος σε δημοτικότητα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η δημοσκόπηση της Metron Analysis έδινε προβάδισμα μιας μονάδας στο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε 22,2% και η Νέα Δημοκρατία 21,2%. Ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,5% και το ΠΑΣΟΚ με 4,1%. Στη σημερινή δημοσκόπηση, όπως προαναφέρθηκε, έχει περάσει μπροστά η ΝΔ με 24% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,4%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 5,2% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,1%, Ποτάμι με 4,8%, ΠΑΣΟΚ και Ενωση Κεντρώων με 4%, Λαϊκή Ενότητα με 3,4% και ΑΝΕΛ με 2%. Στο 11,3% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Επικοινωνία