Χαλάρωση των capital controls εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Σειρά παρεμβάσεων για τη χαλάρωση των capital controls και των τραπεζικών συναλλαγών, για να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, συζητήθηκαν σε σημερινή σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη. Στη συνέχεια οι προτάσεις εξετάστηκαν από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για την άμεση υλοποίησή τους.

Κατεύθυνση των παρεμβάσεων είναι η ομαλοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και η περαιτέρω τόνωση της ρευστότητας στην αγορά, αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας με ανακοίνωσή του. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Μητράκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Νικόλαος Φράγκος και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Ιωάννης Μούργελας.

Ο Υπουργός αποφάσισε, επίσης, την αναστολή, καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, των δράσεων δημοσιότητας προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή οποιουδήποτε άλλου εποπτευόμενου φορέα. Η αναστολή καλύπτει κάθε δράση που προβάλλει και διαφημίζει προγράμματα, συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ή μη, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον Τύπο και το διαδίκτυο, όπως επίσης και τη συμμετοχή σε εκθέσεις μη μόνιμου χαρακτήρα και σεμινάρια ή ημερίδες που δεν προβλέπονται από την υλοποίηση προγραμμάτων.

Επικοινωνία