ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ... ΣΤΕΓΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε την  15/10 απογευματινές ώρες η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία (23 παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι) ο Προεδρεύων κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, την οποία ειρήσθω εν παρόδω, παρακολούθησαν και οι εργαζόμενοι των δομών του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο σπίτι’’.

Εντύπωση προκάλεσε η παράκληση του Ασβεστόπουλου Δημήτρη προς το Προεδρείο για ολιγόλεπτη αναμονή της έναρξης της συνεδρίασης, μέχρι να προσέλθουν στην αίθουσα οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης! Αρχικά τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Μπίνος Δημήτρης και στην συνέχεια οι επικεφαλής των παρατάξεων κλπ σύμβουλοι, κάνοντας τις τοποθετήσεις-ερωτήσεις τους. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά, τις τοποθετήσεις ενός εκάστου:

ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ

Λαβών τον λόγο ο Δήμαρχος, απαρίθμησε τις ενέργειες που προέβη η Δημοτική Αρχή κατά την περίοδο των τελευταίων βροχοπτώσεων, ενώ δικαιολόγησε την μεταφορά των εργαζομένων στην ‘’Βοήθεια στο σπίτι’’ από τον Εξαπλάτανο στην έδρα του Δήμου, καλύπτοντας πλήρως τις ενέργειες του Προέδρου και ανιψιού του, Γεωργίου Χρήστου. Αναφέρθηκε στην μεταφορά του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης  στον Εξαπλάτανο-Πέλλας, με την ταυτόχρονη μεταφορά  και των αρμοδιοτήτων στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αβραμίκα Χρήστο. Στην συνέχεια, γνώρισε στο Σώμα τις επόμενες κινήσεις του, σχετικά με τη μετάβασή του αρχικά στην Προύσα της Τουρκίας και στις Βρυξέλλες για τη συμμετοχή του στην συνδιάσκεψη για το δίκτυο των Ευρωπαϊκών  Λουτροπόλεων, και στην έκθεση για την παρουσίαση των  τοπικών προϊόντων, αντίστοιχα.

Έκανε γνωστές τις συναντήσεις που είχε με την Υφυπουργό Βιομηχανίας Τζάκρη Θεοδώρα για θέματα του Δήμου και συγκεκριμένα για το αποχετευτικό, για την ΔΕΥΑ και την επιστροφή του ποσού του 1,5 εκατ ευρώ, για την Λουτρόπολη και για την κατασκευή του ΓΕΛ της πόλης, ενώ στο επόμενο διάστημα θα συναντηθεί με την Υφυπουργό Τουρισμού Κουντουρά  Έλενα, με την οποία θα συζητήσει θέματα των Λουτρών, καλώντας την μάλιστα να επισκεφθεί την περιοχή για να έχει ιδία άποψη. Τέλος γνώρισε στο Σώμα τον αριθμό των 320 λακκουβών!  που έκλεισαν πρόσφατα, καταλογίζοντας και χρεώνοντας αυτές ως συνήθως στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή!

ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ‘’ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ’’ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΜΗΛΙΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Ασβεστόπουλος Δημήτρης, ο οποίος εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για τη μετεγκατάσταση των δομών του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο σπίτι’’ από τον Εξαπλάτανο στην Αριδαία, χαρακτηρίζοντας ακατάλληλο το νέο χώρο στέγασης, προτείνοντας τη στέγαση όλων των δομών σε ένα κατάλληλο κτήριο. Ζήτησε να πληροφορηθεί αν οι προσλήψεις καθαριστών/ στριών στα Δημοτικά Σχολεία έγιναν νόμιμα και αν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις...

... καθώς και για τα καταγγελόμενα ιδιώτη με επιστολή του σχετικά με τον τρόπο λειτουργιάς των γεωτρήσεων, και πόσες από αυτές είναι λειτουργικές. Τέλος χαρακτήρισε το περιεχόμενο του δελτίου τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου σχετικά με την επισκευή της στέγης του δημοτικού σχολείου Μηλιάς, ότι ενέχει μικροπολιτική εκ μέρους του Δημάρχου Αλμωπίας.

ΠΑΣΟΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ:’’AΝΑΣΚΕΥΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΜΗΛΙΑΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΕΘΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣ’’

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πασόης Δημήτρης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ‘’Ακούσαμε και πάλι από το Δήμαρχο στο ίδιο μοτίβο, τα  ίδια  λόγια και ότι όλα πηγαίνουν καλά, άσχετα αν στην περίοδο των βροχοπτώσεων κινήθηκαν μετά από πέντε ημέρες’’. Διαφώνησε και αυτός για την μετεγκατάσταση της παραπάνω υπηρεσίας, ζητώντας την ακύρωσή της.

Σχετικά με το γραφείο αγροτικής ανάπτυξης, ανέφερε ότι ο Δήμαρχος ψεύδεται, αφού ήδη εδώ και αρκετό καιρό το γραφείο λειτουργεί στον Εξαπλάτανο. Καταλόγισε στον Δήμαρχο δόλο και προειδοποίησε αυτόν  να ανασκευάσει το περιεχόμενο του δελτίου τύπου σχετικά με την επισκευή της στέγης στην Μηλιά-Πέλλας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αρνητική περίπτωση θα κινηθεί νομικά εναντίον του. Δείτε την τοποθέτηση του Πασόη στο βίντεο ΕΔΩ:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΛΔΕΡΕΜΤΖΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ-ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΥ-ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΤΑΣΟΥ

Η Καλδερεμτζή Δέσποινα αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης σχετικά με την επισκευή της στέγης στη Μηλιά-Πέλλας, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων αυτήν ότι δείχνει εμπάθεια, ζητώντας από την παριστάμενη υπάλληλο του δήμου διευκρινίσεις για το θέμα αυτό, τις οποίες και έδωσε. Αναφέρθηκε στο κοινοτικό δάσος των Προμάχων και στην άρνηση του δήμου να ορίσει δασοφύλακα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι υλοτόμοι. Επίσης ζήτησε να πληροφορηθεί πόσοι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και λοιπές δομές είναι απλήρωτοι.

Ο Παρούτογλου Νίκος αναρωτήθηκε γιατί τις αυτονόητες υποχρεώσεις του, ο Δήμος Αλμωπίας τις παρουσιάζει σαν κατορθώματα (λακκούβες, βροχόπτωση) κλπ θέματα, ενώ ο Θεοδωρίδης Τάσος κατηγόρησε με στοιχεία ότι η Δημοτική Αρχή, χρησιμοποιεί ανισομερώς τα μηχανήματα έργων στις τοπικές κοινότητες του Δήμου! αλλά και για την υστέρηση στον τομέα της ανακύκλωσης.

ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ: ‘’ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ’’

Λαβών τον λόγο ο σύμβουλος της συμπολίτευσης Χουρσόγλου Χρήστος, παρατήρησε τον Πρόεδρο γιατί δεν έδωσε τον λόγο τον οποίο ζήτησαν οι εργαζόμενοι στις δομές, προκειμένου διαμορφώσει άποψη το Σώμα, για να ακουσθεί από την αίθουσα ότι ''ο Πρόεδρος λειτουργεί αντιδημοκρατικά'', έκφραση που ανάγκασε τον Πρόεδρο να αντιδράσει έντονα. Ο Χουρσόγλου, αφού εξέφρασε την αντίθεσή του στην μετεγκατάσταση των δομών, απευθυνόμενος προς τους παρόντες εργαζόμενους, με αφορμή τα όσα ακούσθηκαν και λέχθηκαν τελευταία, παρότρυνε αυτούς να μη φοβούνται και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους.

Απέμεινε τα εύσημα στον Πασόη Δημήτρη, γιατί σε αντίστοιχη περίπτωση επί θητείας του (μεταφορά προσωπικού και υλικών) αναγνώρισε το λάθος του. Αφού έκανε μία σύντομη αναφορά για το τι ακριβώς συνέβη την ημέρα εκείνη (μεταφορά γραφείων κλπ υλικού από τον Εξαπλάτανο στην έδρα του Δήμου) κατηγόρησε τον Γεωργίου Χρήστο, ότι με την ενέργεια αυτή θέλει να αστυνομεύει τους εργαζόμενους, ζητώντας ταυτόχρονα να ακούσει και την άποψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Εξαπλατάνου Αβραμίκα Χρήστου για το θέμα αυτό.

Επιπροσθέτως ζήτησε να τεθεί το όλο θέμα σε ψηφοφορία, ώστε να αποφασίσει σχετικά το Σώμα. Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της λειτουργίας των γεωτρήσεων και συγκεκριμένα σε συγκεκριμένη γεώτρηση στον Εξαπλάτανο-Πέλλας, από την οποία έχουν κλαπεί οι σωληνώσεις, στην παντελή έλλειψη σήμανσης που να κατευθύνει τους επισκέπτες στο Μοναστήρι του Αρχαγγέλου, στην ΜΗ αποκατάσταση των λακκουβών από την ΔΕΥΑ ύστερα από εργασίες, στην γέφυρα της Μηλιάς καθώς και ποιος υπέγραψε τη μελέτη, πριν και μετά για την επισκευή της στέγης στο σχολείο του χωριού.

Εγκάλεσε τη Δημοτική Αρχή, ότι εδώ και έναν χρόνο έχει να παρουσιάσει την αποπεράτωση μόνο δύο έργων!!, ενώ ζήτησε σαν μέλος της ΚΕΔΕ να ενημερώσει το Σώμα για τις  οικονομικές εξελίξεις που αποφασίσθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Προεδρεύοντα, λέγοντας του ότι ‘’Τελικά το μικρόφωνο είναι ερωτεύσιμο’’, υπονοώντας την μακρυγορία του συμβούλου στην τοποθέτησή του.

Η κίνηση αυτή του Προέδρου του Δ.Σ προκάλεσε την αντίδραση του Ασβεστόπουλου Δημήτρη, ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο να επιτρέψει στον Χουρσόγλου να ενημερώσει το Σώμα σχετικά, για να λάβει την οργισμένη απάντηση του Προέδρου ότι ‘’Δεν μπορείς να είσαι και με τον Χωροφύλακα και με τον Αστυφύλακα’’!!

OI ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Στην συνέχεια απαντήσεις δόθηκαν από τους Αντιδημάρχους επί των τεθέντων ερωτημάτων των συμβούλων, οι οποίες όμως ήταν γενικόλογες και αόριστες, αφού δεν ικανοποίησαν τους  ερωτώντες. Ο Αντιδήμαρχος Κετικίδης Γιάννης απάντησε ότι για την επιστολή-καταγγελία του ιδιώτη δεν μπορεί να πει τίποτα, γιατί το θέμα βρίσκεται στην περιφέρεια, οι λακκούβες αποκαθίστανται, για τη γέφυρα της μηλιάς ο Δήμος είναι αναρμόδιος!!, ενώ ο Αντιδήμαρχος Τσιμτσιρίδης Γιώργος… έσφαξε με το βαμβάκι τον Χουρσόγλου Χρήστο, σχετικά με την ενημέρωση που ζήτησε να κάνει στο Σώμα ως μέλος της ΚΕΔΕ...

... κατηγορώντας τον ότι εξυπηρετεί προσωπικές σκοπιμότητες και συμφέροντα, και ότι είναι μη συνεργάσιμος , καθ΄όσον όσες φορές κλήθηκε από τον ίδιο δεν ανταποκρίθηκε. Ο Γεωργίου ως το… τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας, κατηγόρησε ότι κάποιοι χαϊδεύουν τους εργαζόμενους για ψηφοθηρικούς λόγους, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι Δείτε το βίντεο ΕΔΩ:

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ

Λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης, αποφάσισε τελικά ο Προεδρεύων Σωτηριάδης Σίμος , να θέσει το αίτημα του Χουρσόγλου Χρήστου προς ψήφιση από το Σώμα. Έθεσε αρχικά το θέμα στο Σώμα, αν δέχεται να τεθεί  ως έκτακτο, σε ψηφοφορία, το οποίο έλαβε 13 θετικές και ισάριθμες θετικές ψήφους, αφού και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ψήφισαν θετικά προς αυτήν, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους της πλειοψηφίας που συντάχθηκαν με το… αυτονόητο.

Τελικά το πληγωμένο γόητρο της πλειοψηφίας, έσωσε ο κανονισμός, αφού σε περίπτωση ισοψηφίας μετρά διπλή η ψήφος του Προέδρου. Από την όλη διαδικασία… νικητής τελικά στα σημεία όπως φάνηκε αναδείχθηκε ο Χουρσόγλου Χρήστος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Δήμαρχο Μπίνο Δημήτρη.

Ο ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΠΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

Έντονη λογομαχία είχε ο Δήμαρχος με την Μπαγκή Αικατερίνη, σχετικά με την συμπεριφορά της δεύτερης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ:

Ρεπορτάζ By Sakis

 

 

 

 

 

Επικοινωνία