ΑΡΙΔΑΙΑ: ''ΜΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΓΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ'' (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ).

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Νότιας-Πέλλας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (25/01) μεσημβρινές ώρες η εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία MacCain, για τον ένα χρόνο συμπλήρωσης της συνεργασίας της με την ομάδα παραγωγών πατάτας  της τ.κ Νότιας-Πέλλας.  Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρέσβης του Καναδά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Μητροπολίτης κκ Ιωήλ, ο Δήμαρχος Αλμωπίας, εκπρόσωποι της εταιρείας από την Ελλάδα και τον Καναδά, εκπρόσωποι συνεργαζομένων επιχειρήσεων και εταιρειών, της τράπεζας Πειραιώς, του ιδρύματος Σ. Νιάρχου,  οι 25 παραγωγοί με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία, και πλήθος κατοίκων του χωριού. ( Δες το σχετικό βίντεο ΕΔΩ).

Τον λόγο έλαβαν αρχικά εκπρόσωποι της εταιρείας οι οποίοι ανέλυσαν και ανέπτυξαν τον τρόπο και την διαδικασία επεξεργασίας της πατάτας, ώστε με κοινή προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας καρπός με κοινωνική διάσταση από μία ευλογημένη γη, για  να φθάσει ασφαλής από το χωράφι στο πιάτο του καταναλωτή, αφού επεξεργαστεί και διατεθεί μέσω του δικτύου καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος, με την επωνυμία ΄΄ΚΑΡΠΟΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ΄΄.

Στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν κατά σειρά  ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Δήμαρχος Αλμωπίας, ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα (Δείτε και ακούστε την ολιγόλεπτη ομιλία του, με τη βοήθεια του μεταφραστή, στο βίντεο, ΕΔΩ),  ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Mac Cain, ο οποίος εντυπωσίασε όταν  σε μία αποστροφή του λόγου του, για το εγχείρημα που πραγματοποίησε η εταιρεία του σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ανέφερε ότι: ‘’Ο επιχειρηματίας βλέπει ευκαιρίες και επενδύσεις, εκεί που ο άλλος βλέπει προβλήματα και αποτυχίες’’.

Στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν η  Αλεξίου Μαρία, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρικής και Κοινωνικής ευθύνης,  ο Αγγουρίδης Γιώργος, μέλους του Δ.Σ του ιδρύματος Σ. Νιάρχου, ο Γραμματικός Νίκος εκ μέρους της εταιρείας Α.Β Βασιλόπουλος, ο Ζαχαρής Γιάννης εκ μέρους της τράπεζας Πειραιώς,  εκπρόσωπος της εταιρείας  Β.F.S ELLAS, της εταιρείας LIDA, της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, και παραγωγοί πατάτας από την Νότια.

Την εκδήλωση έκλεισε ο υπεύθυνος της εταιρείας Γκώνος Γιώργος, ο οποίος μεταξύ άλλων, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, και τους 25 παραγωγούς πατάτας που συμμετέχουν στην όλη διαδικασία, δίνοντας την παραγωγή τους στην παραπάνω εταιρεία,  τόνισε ότι  ‘’ Ήρθαμε να βοηθήσουμε και όχι για να βοηθηθούμε’’. Τέλος ο Δήμαρχος Αλμωπίας έκανε γνωστό ότι η εταιρεία MacCain, πρόσφερε στο Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αλμωπίας, τέσσερις τόνους πατάτας προκειμένου διανεμηθούν σε άτομα που έχουν  οικονομικά προβλήματα. Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά πλούσιων εδεσμάτων-μπουφέ προς τους παρευρισκόμενους.

Ρεπορτάζ By Sakis

 

 

 

 

 

Επικοινωνία