ΑΡΙΔΑΙΑ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΦΩΤΟ)

Για μία ακόμη φορά, ουραγός εμφανίζεται και πάλι ο Δήμος Αλμωπίας, σε καίρια ζητήματα προστασίας των δημοτών του, αλλά και του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, ενώ πληροφορούμαστε ότι αρκετοί αγροτικοί κατά το πλείστον Δήμοι που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, βρήκαν λύση σ΄αυτό (Δήμος Βέροιας-Σκύδρας ) κλπ, ο Δήμος Αλμωπίας… σφυρίζει αδιάφορα.

Αναφερόμαστε στο μεγάλο πρόβλημα συγκέντρωσης των κενών (χάρτινων και πλαστικών) κυτίων φυτοφαρμάκων που υπάρχουν στα σημεία υδροληψίας σε αρκετές περιοχές του Δήμου, και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μία ανάσα από κατοικημένες περιοχές και σταυλικές εγκαταστάσεις (οικισμός Υδραίας-Πέλλας) και έχουν να περισυλλεγούν και καθαρισθούν τα σημεία αυτά , για πάνω από χρόνια, με ευθύνη βεβαίως και των αγροτών,  με αποτέλεσμα...

...αφενός να συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός από κενά κυτία φυτοφαρμάκων, καταστρέφοντας και μολύνοντας το περιβάλλον, δημιουργώντας επιπλέον κίνδυνο για τα μικρά παιδιά που παίζουν δίπλα στα σημεία, τα ζώα που βόσκουν στις περιοχές, αλλά και την πιθανή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, αφετέρου –και αυτό είναι το χειρότερο-οι αγρότες είτε από άγνοια είτε για να καθαρίσουν τους χώρους, υποκαθιστώντας τον Δήμο, προβαίνουν στην ΚΑΥΣΗ των κενών κυτίων, γεγονός που απαγορεύει ρητά η κείμενη νομοθεσία για ευνόητους λόγους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο χώρος στον οικισμό Υδραίας-Πέλλας (φώτο), όπου η κατάσταση εδώ και χρόνια είναι απαράδεκτη, προκαλώντας τα εύλογα παράπονα και ανησυχίες των κατοίκων, οι οποίοι αν και ενημέρωσαν πολλάκις  τον Δήμο Αλμωπίας, εισέπραξαν υποσχέσεις και τελικά αδιαφορία, ενώ όπως μας ενημέρωσαν, στις προθέσεις τους είναι να ζητήσουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Δείτε παρακάτω σε ορισμένες μόνο περιοχές της Αλμωπίας σχετικές φώτο, από τα σημεία υδροληψίας, στην Υδραία, στους Τσάκους ( όπου κάποιος προέβη πρόσφατα στην καύση των κυτίων) και Ξιφιανής-Πέλλας.

Ρεπορτάζ By Sakis

 

Επικοινωνία