''ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ'' ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ...

Στην απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επαρχιακή οδός Αριδαίας-Αψάλου, αλλά και γενικότερα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Αλμωπίας, επεσήμανε  ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης, Χατζηγιαννίδης Γιώργος, και ο ανεξάρτητος πλέον σύμβουλος Χουρσόγλου Χρήστος, επιβεβαιώνοντας σχετικά ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας για το θέμα (ΔΕΣ ΕΔΩ).

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στα τροχαία θανατηφόρα και μη  ατυχήματα που έλαβαν χώρα στην παραπάνω οδό, στην έλλειψη φωτισμού, στην μη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, στην έλλειψη διαγραμμίσεων, κλπ προβλημάτων , ζητώντας την δραστηριοποίηση του Δήμου Αλμωπίας, για την αποκατάσταση των ελλείψεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ο πρώτος ότι ‘’Αυτά θεωρούνται σημαντικά θέματα και όχι η αντιπαράθεση που παρακολουθήσαμε πριν λίγο’’ εννοώντας την αντιδικία Μπίνου- Χουρσόγλου.

Απάντηση έδωσε τόσο ο Προεδρεύων της συνεδρίασης, όσο και ο Δήμαρχος, οι οποίοι έριξαν ως συνήθως το... μπαλάκι στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, λέγοντας ότι αυτές οι ελλείψεις είναι αρμοδιότητα της Αντιπεριφέρειας (sic) στην οποία έχουν αποσταλεί  σχετικά έγγραφα, χωρίς μέχρι σήμερα να διορθωθεί η κατάσταση. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι:  Και μετά, τι έγινε, ποιο είναι το αποτέλεσμα! Στέλνοντας ένα έγγραφο, τελειώνει η ευθύνη τους έναντι των δημοτών, που κινδυνεύουν καθημερινά...

... ειδικά τις βραδινές ώρες από την παντελή έλλειψη φωτισμού, τον αποχρωματισμό της κίτρινης διαγράμμισης και μάλιστα τώρα τον χειμώνα που η ομίχλη είναι… καθημερινός επισκέπτης, ειδικά στην Ανατολική Αλμωπία! Λες και ο κάτοικος ή δημότης της Αλμωπίας, ενδιαφέρεται για το ποιος είναι αρμόδιος αποκατάστασης των ελλείψεων. Δεν θα πρέπει να πιέσουν ανάλογα ή σε τελευταία ανάλυση μήπως θα πρέπει τις καίριες και οφθαλμοφανές ελλείψεις να τις αποκαταστήσει ο ίδιος ο Δήμος Αλμωπίας!, αφενός για την ασφάλεια των δημοτών του, αφετέρου προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων!

Σίγουρα η ευθύνη της Αντιπεριφέριας στο θέμα αυτό είναι μεγάλη, μεγάλη όμως είναι και η ευθύνη των τεσσάρων Δημάρχων της Πέλλας για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο δικαιοδοσίας των, σε περίπτωση που προκληθεί τροχαίο ατύχημα από τις παραπάνω ελλείψεις, αφού ο Νόμος τους θεωρεί και αυτούς υπεύθυνους για οφειλόμενες πράξεις ή παραλείψεις.  Συναφές με το θέμα τυγχάνει και η απόφαση του Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, καθώς  καταλογίστηκε υπαιτιότητα για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, στον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων. Διαβάστε παρακάτω:  

“Καμπάνα” σε προϊστάμενο Δήμου για θανατηφόρο τροχαίο λόγω λακκούβας

Σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή, καταδίκασε πρωτόδικα τον πρώην  προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, καθώς του καταλογίστηκε υπαιτιότητα για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά υπήρξε τιμωρία προϊσταμένου τεχνικής υπηρεσίας για παρόμοια υπόθεση. Η υπόθεση αφορά στον θάνατο, σε τροχαίο, 30χρονου αστυνομικού, το Μάρτιο του 2010, στα Χανιά. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το τροχαίο δυστύχημα συνέβη όταν το δίκυκλο που οδηγούσε ο νέος άντρας έπεσε σε λακκούβα κι εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να χάσει τη ζωή του.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του πατέρα του αδικοχαμένου νέου, Δημήτρη Ανδρουλάκη, στο «Ράδιο Κρήτη» και τον Μανώλη Αργυράκη, ενώ τραγική ειρωνία αποτελεί το γεγονός ότι τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς, δηλαδή λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα, ο πατέρας είχε καταθέσει αναφορά για τη συγκεκριμένη λακκούβα στο Δήμο αλλά, όπως είπε, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς! Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως, ήταν συνολικά επτά άτομα, ο τότε προϊστάμενος και το συνεργείο του Δήμου, όμως πέρα από την καταδίκη του τότε προϊσταμένου, το υπόλοιπο συνεργείο κρίθηκε αθώο.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του τότε προϊσταμένου δήλωσαν πως θα ασκήσουν έφεση για την επανεξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, καθώς -όπως είπαν- υπάρχει πραγματογνωμοσύνη της Αστυνομίας ότι το δυστύχημα έγινε, πριν από το σημείο όπου υπήρχε η καθίζηση. Επίσης, επισήμαναν πως στα διοικητικά δικαστήρια, σε πρώτο βαθμό, απερρίφθη η αίτηση της οικογένειας του θύματος, που ζητούσε αποζημίωση από τον Δήμο, ενώ θα ακολουθήσει και η δίκη στα διοικητικά δικαστήρια σε δεύτερο βαθμό. Τον ερχόμενο Μαϊο, ο τότε προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας και ο πρώην δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης θα καθίσουν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος.

 

 

Επικοινωνία