Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΚΛΠ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΙΛΗ-ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ...

Πραγματοποιήθηκε χθες (07/11) απογευματινές ώρες στην αίθουσα του κτηρίου της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας, συγκέντρωση των συλλόγων της περιοχής, ύστερα από σχετική πρόσκληση, σχετικά με τη λήψη αποφάσεων για τη μορφή κινητοποιήσεων, ενάντια στις ανιστόρητες και επικίνδυνες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Στην παραπάνω συγκέντρωση, που δυστυχώς η συμμετοχή ήταν ελάχιστη και στην οποία το παρών έδωσε σύσσωμη σχεδόν η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας, ενώ η αρχική πρόταση ήταν η πραγματοποίηση πορείας στους κεντρικούς δρόμους της Αριδαίας, την Πέμπτη ώρα 13.00 με λάβαρα και πανό, τελικά επεκράτησε η -λογική κατά την άποψή μας-πρόταση του Αντιδημάρχου  Οικονομικών Τσιμτσιρίδη Γιώργου, ο οποίος πρότεινε αντί για πορεία , να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση με ομιλητές αναγνωρισμένου κύρους, σχετικά με το θέμα.

Ακούσθηκαν και άλλες προτάσεις από τους λιγοστούς παρευρισκόμενους στην αίθουσα και τελικά εγκρίθηκε  η πρόταση του Τσιμτσιρίδη Γιώργου. Εκτός αυτής αποφασίσθηκε να ζητηθεί και να εκφρασθεί η άποψη και γνώμη  των Βουλευτών της Πέλλας για το επίμαχο θέμα. Εντύπωση προκάλεσε το αίτημα των μαθητών των σχολείων της Αριδαίας, οι οποίοι πρότειναν, την ημέρα εκδρομής που δικαιούνται, να την διαθέσουν ως ημέρα ενημέρωσης για την γενοκτονία των ποντίων. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν εν κατακλείδι στην παραπάνω συγκέντρωση ήταν:

1.Η μίσθωση λεωφορείων και η συμμετοχή στην προγραμματισμένη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 09/11,

2.Την συγκρότηση επιτροπής, για τη διευθέτηση κλπ ενεργειών σχετικά με την υλοποίηση της παραπάνω πρότασης του Αντιδημάρχου Τσιμτσιρίδη Γιώργου,

3. Το κάλεσμα προς τους Βουλευτές της Π.Ε. Πέλλας, ώστε να λάβουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα.

Ρεπορτάζ By Sakis

 

Επικοινωνία