Α.Φ.Ο.Σ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ: ''ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ'' (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε χθες (21/10) βραδινές ώρες η εκδήλωση-ομιλία που διοργάνωσε ο Α.Φ.Ο.Σ Αλμωπίας ‘’Η ΕΝΩΣΗ’’  με θέμα ‘’ Οργάνωση σε σύγχρονες ομάδες παραγωγών-κτηνοτρόφων-δασεργατών’’ στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας. Την ομιλία, παρακολούθησε σημαντικός αριθμός παραγωγών, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Γεωργικής Ανάπτυξης Α.Ε Μπλιάτσο Κων/νο, για τα πλεονεκτήματα που θα έχουν, όταν οργανωθούν, αγοράζουν και πωλούν όλοι μαζί, σαν ομάδα.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε ειδικά στους κτηνοτρόφους και υλοτόμους, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η οργάνωσή τους σε ομάδες. Επεσήμανε ότι γίνεται άσκοπη εισαγωγή προϊόντων (κρέας, φρούτα) κλπ, ενώ η χώρα μας παράγει αυτά, ενώ έκανε γνωστό ότι η ακριβότερη αγορά γης στην Ευρώπη είναι η Ελληνική. Προέτρεψε τους παραγωγούς να δώσουν σημασία στη συλλογικότητα, καθ΄όσον με αυτήν θα προμηθεύονται τα προϊόντα τους (λιπάσματα, φάρμακα) κλπ σε πολύ καλύτερες τιμές, ακόμη και έως  20% φθηνότερα.

Όπως έκανε γνωστό, δεν χρησιμοποιεί τον όρο ‘’Συνεταιρισμός’’ καθ΄ όσον ο όρος αυτός παραπέμπει στο αμαρτωλό παρελθόν, γι΄αυτό και χρησιμοποιεί τον όρο ‘’Ομάδες παραγωγών’’.  Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Α.Φ.Ο.Σ Αλμωπίας, Μπερμπέρης Παντελής, διευκρινίζοντας ότι η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Α.Φ.Ο.Σ δεν σημαίνει ότι θα πρέπει οι παραγωγοί να συνασπισθούν σ΄αυτόν, αλλά μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν τον τρόπο που θα οργανωθούν. Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με ερωτοαπαντήσεις, εκατέρωθεν των παραγωγών με τον ομιλητή. Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ.

Ρεπορτάζ By Sakis

Επικοινωνία