ΑΡΙΔΑΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΖΩΔΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΣΕ... ΑΔΕΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Για μία ακόμη φορά δυστυχώς, η ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Πέλλας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμωπίας, και αφορούσε ενημέρωση των κτηνοτρόφων, και όχι μόνο, για το θέμα της ΟΖΩΔΗΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ των βοοειδών, πραγματοποιήθηκε σε κενή σχεδόν αίθουσα. Συγκεκριμένα, σήμερα (21/10) και ώρα 11.00, ενώπιον ελαχίστων ενδιαφερομένων ακροατών, πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα προγραμματισμένη εκδήλωση, για την παραπάνω ασθένεια που όλοι μας ακούμε τελευταία και αφορά τα βοοειδή.

Αρχικά χαιρετισμό και καλωσόρισμα, απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Τσιμτσιρίδης Γιώργος και ο Κτηνίατρος Κελεσίδης Τάσος, ενώ στην συνέχεια οι  κτηνίατροι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλειάδου Σοφία, Δεσίρης Αιμίλιος και Δημητρίου Αγνή, αναφέρθηκαν στα συμπτώματα, στην διάγνωση και στους τρόπους αντιμετώπισης της Οζώδης δερματίτιδας, η οποία πρωτοεμφανίσθηκε στην Αφρική το 1929, ενώ στην χώρα μας έκανε την… εμφάνισή της τον Αύγουστο του 2015, πρώτα στον Έβρο, κατόπιν στην Ξάνθη, και στην συνέχεια στην Καβάλα στις Σέρρες, αλλά και στην Χαλκιδική.

Το παρήγορο είναι ότι δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, ενώ οι κτηνοτρόφοι που διαπιστώνουν συμπτώματα της νόσου, υποχρεούνται να το δηλώσουν άμεσα, ειδάλλως αντιμετωπίζουν ποινή χρηματικού προστίμου. Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι σε παρόμοια εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Αλμωπίας, την Πέμπτη  15/10 την ίδια και πάλι ώρα (11η πρωινή),  σχετικά με την αντιχαλαζική προστασία (ΔΕΣ ΕΔΩ) η εκδήλωση δυστυχώς και πάλι πραγματοποιήθηκε σε κενή αίθουσα, κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει την διοργανώτρια αρχή, ως προς την ώρα πραγματοποίησης!

Είναι πράγματι άδικο, τέτοιες χρήσιμες εκδηλώσεις που αφορούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Αλμωπίας (αγρότες, κτηνοτρόφοι), αλλά και τους υπόλοιπους πολίτες, να γίνονται σε άδειες αίθουσες. Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ:

Ρεπορτάζ By Sakis

Επικοινωνία