ΑΡΙΔΑΙΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ...

Στα πλαίσια των προετοιμασιών για το χωριό του Αϊ- Βασίλη στην Αριδαία-Πέλλας, πραγματοποιήθηκε χθες (05/12) μεσημβρινές ώρες, ακόμη μία συγκέντρωση όλων όσων ενδιαφέρονται να βοηθήσουν  με οποιοδήποτε τρόπο αυτήν την προσπάθεια. Έτσι λοιπόν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, συγκεντρώθηκαν μέλη της συντονιστικής επιτροπής, αλλά και μικροί και μεγάλοι εθελοντές για το σκοπό αυτό.

Παρόντες και συντονιστές της συζήτησης ο Αντιδήμαρχος Τσιμτσιρίδης Γιώργος και ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α Γεωργίου Χρήστος, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα, απαναλαμβάνοντας και πάλι ότι το εγχείρημα αυτό γίνεται για πρώτη φορά και γίνεται για να μείνει για πάντα.  Με την ευκαιρία δε αυτή, τόνισαν ότι θα γίνουν γνωστά στους επισκέπτες και πολλά από τα ήθη και έθιμα των κατοίκων της περιοχής. Ανακοινώθηκe ότι το άναμμα του δένδρου θα πραγματοποιηθεί απογευματινές ώρες της 13/12, ενώ η έναρξη λειτουργίας του χωριού του Αϊ-Βασίλη θα διαρκέσει από τις 13/12/2015  έως την 10/01/2016, με αποκορύφωμα την 06/01/2016, όπου μετά την τελετή των Θεοφανείων θα ακολουθήσουν πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις, τόσο μέσα στην πόλη όσο και στον χώρο του χωριού.

Επίσης έγινε γνωστό ότι το στόλισμα του δένδρου το έχει αναλάβει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αριδαίας, εκπρόσωπος του οποίου ανακοίνωσε ότι ορίσθηκε και η ημερομηνία της… Λευκής Νύκτας για την πόλη της Αριδαίας, η οποία είναι η 19η Δεκεμβρίου. Τέλος μετά το πέρας της συγκέντρωσης, οι εκπρόσωποι των συλλόγων κλπ εθελοντές, επισκέφθηκαν το υπό κατασκευή χωριό του Αϊ-Βασίλη στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου, όπου έγινε η επιλογή από αυτούς ποιο σπιτάκι επιθυμούν για να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις τους.

Ρεπορτάζ By Sakis

Επικοινωνία