ΑΡΙΔΑΙΑ: ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ-ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΜΠΛΟΚΟ ΑΥΡΙΟ (25/01) ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΑΨΑΛΟΥ-ΕΔΕΣΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόεδρος Σγροτικού Συλλόγου Αριδαίας: Όλη η Ελλάδα είναι στο πόδι-Βράζει κυριολεκτικά ο αγροτικός κόσμος της χώρας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/01) απογευματινές ώρες, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Αριδαίας, συγκέντρωση  αγροτών-κτηνοτρόφων της Αλμωπίας, προκειμένου αποφασίσουν ποιες μορφές κινητοποίησης θα ακολουθήσουν, όπως και όλοι οι συνάδελφοί τους σε όλη την Ελλάδα. Παρόντες στην συγκέντρωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, μεταξύ αυτών και ο Χουρσόγλου Χρήστος., καθώς και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος του Α.Σ  Αριδαίας, Τσέμπης Ξενοφώντας, αφού τόνισε την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία θα περιέλθει ο αγροτικός κόσμος με την ψήφιση του νέου Νομοσχεδίου, ζήτησε την συμμετοχή όλων στον αγώνα που αρχίζουν, και αφορά την επιβίωση τους.  Ακούσθηκαν πολλές προτάσεις, όπως συγκέντρωση των αγροτών  καθημερινά  στην Αριδαία και επίδοση ψηφίσματος στο γραφείο του τοπικού Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σηφάκη Γιάννη, ενίσχυση του μπλοκ στο Μαυροβούνι-Πέλλας κλπ απόψεις.

Ο Πρόεδρος επέμενε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση  στην μαζική συμμετοχή, απειλώντας μάλιστα ότι σε περίπτωση μη ικανοποιητικής συμμετοχής, στις προθέσεις του είναι να παραιτηθεί. Σημείωση Συντάκτη: Σε περίπτωση που κάνει πράξη την απειλή του θα είναι σημαντική απώλεια για τον αγροτικό κόσμο της Αλμωπίας, καθόσον κατά κοινή ομολογία, έδωσε εξετάσεις και πέτυχε. 

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος, ενώ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ανακοίνωσε ότι με απόφασή τους την 04/02 θα παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα και οι μικρές επιχειρήσεις στην Αριδαία, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών. Τελικά, συγκροτήθηκε 5μελής επιτροπή η οποία θα συντονίζει και αποφασίζει σχετικά. Στις προθέσεις των αγροτών, είναι αύριο (25/01) μεσημβρινές ώρες να συγκεντρωθούν με τα αγροτικά τους μηχανήματα και να δημιουργήσουν μπλόκο στην κόμβο Αψάλου-Έδεσσας. Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ:

Ρεπορτάζ By Sakis  

Επικοινωνία