ΑΡΙΔΑΙΑ: ΚΡΟΥΣΜΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ (BULLYING) ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/11) μεσημβρινές ώρες η προγραμματισμένη δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ), το οποίο θεσμοθετήθηκε με Νόμο, έχοντας την υποχρέωση να συνεδριάζει μία φορά κάθε δύο μήνες, με μοναδικό θέμα συζήτησης, την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Και επί τη ευκαιρία, το ΣΕΜ του Δήμου Αλμωπίας, είναι το μοναδικό από τους λοιπούς Δήμους της Πέλλας, που έχει συνεδριάσει μέχρι σήμερα πάνω από τρεις φορές, εν αντιθέσει με τα άλλα ΣΕΜ των Δήμων, που παραμένουν ανενεργά. Και αυτό είναι κάτι που τιμά και τον Πρόεδρο Χατζηγιαννίδη Γιώργο, αλλά και τα μέλη του.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, άρχισε η συνεδρίαση, όπου με αφορμή τα τελευταία γεγονότα (εισροή μεταναστών στην χώρα μας και τη βομβιστική επίθεση στη Γαλλία), εξέφρασαν την συμπαράσταση προς τους πρόσφυγες  που φεύγουν από τις εστίες του πολέμου, αλλά και καταδίκασαν την επίθεση στην Γαλλία. Επίσης ο Πρόεδρος του ΣΕΜ, έκανε γνωστή τη διαδικασία καταγραφής κατά την είσοδο των προσφύγων στη χώρα μας, ενώ τόνισε και συμφώνησαν όλοι, ότι σε περίπτωση που η Αλμωπία υποχρεωθεί να γίνει χώρος φιλοξενίας- έστω και προσωρινής- των προσφύγων, ο Δήμος Αλμωπίας, δεν έχει ούτε την υποδομή (κατάλληλοι χώροι) κλπ, αλλά ούτε και την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Τέλος εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία μέλους του Συμβουλίου για κρούσμα εκφοβισμού ( Bullying) σε Δημοτικό Σχολείο της Αριδαίας, με θύμα 11χρονο αλλοδαπό μαθητή της Γ΄, Δημοτικού, και δράστες άλλους μαθητές του ιδίου Σχολείου, και μάλιστα για τρίτη φορά!, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει τον Διευθυντή του Σχολείου, τους λοιπούς εκπαιδευτικούς, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και των αρμοδίων φορέων, για την αποφυγή τέτοιων γεγονότων…

Ρεπορτάζ By Sakis

Επικοινωνία