ΑΡΙΔΑΙΑ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε χθες (09/10) απογευματινές ώρες η σημαντική και χρήσιμη εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ακαδημίες του Αλμωπού Αριδαίας σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Π.  Α.Ε με θέμα τις ‘’Γενικές Αρχές Παιδιατρικής, Παιδικής Ψυχολογίας και Διατροφής’’. Η επιστημονική αυτή ομιλία, πραγματοποιήθηκε στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, την οποία όμως παρακολούθησαν ελάχιστοι μικροί μαθητές και ακόμη ελάχιστοι δυστυχώς γονείς. Αίσθηση και τα αρνητικά σχόλια των λιγοστών γονέων όμως, προκάλεσε και η παντελής απουσία εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής.

Τον λόγο αρχικά έλαβε μία από τις προσκεκλημένες ομιλήτριες, αφού οι υπόλοιποι λόγω ατυχήματος δεν προσήλθαν, Παπαβασιλείου Κλαίρη, διατροφολόγος-διαιτολόγος, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρόβλημα παχυσαρκίας που υπάρχει στην χώρα μας και μάλιστα με αυξητικές τάσεις, αφού 4 στα 10 παιδιά είναι παχύσαρκα. Αναφέρθηκε στον προ-αθλητικό έλεγχο και ειδικότερα στο καρδιογράφημα που πρέπει να υποβάλλονται οι μικροί μαθητές που ανήκουν και γυμνάζονται σε διάφορα σωματεία και αθλητικούς συλλόγους, ένα τουλάχιστον μήνα πριν την έναρξη της σαιζόν, καθ΄όσον όπως υποστήριξε, σημασία έχει η πρόληψη και όχι η θεραπεία.

Τόνισε τα πλεονεκτήματα του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού για τους μικρούς μαθητές, ενώ αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις των γονέων και των προπονητών έναντι των μικρών αθλητών. Υπέδειξε τρόπους διατροφής των παιδιών, και ειδικότερα ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγονται και ποιες να προτιμούνται, αλλά και για τη σημασία του πρωινού γεύματος, χαρακτηρίζοντας το ως… καύσιμο του οργανισμού. Μάλιστα με έναν διασκεδαστικό τρόπο, σε στυλ σταυρόλεξου, με ερωτήσεις και απαντήσεις, γεγονός που ενθουσίασε και άρεσε στους λιγοστούς μικρούς μαθητές, έκανε την ομιλία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του Αλμωπού Αριδαίας Χατζηγιαννίδης Χρήστος, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων  στην σημασία  και στα πλεονεκτήματα που έχει για το παιδί το ομαδικό παιχνίδι. Τέλος η συζήτηση έκλεισε με ερωτήσεις των παιδιών και τις απαντήσεις των ομιλητών. Δείτε παρακάτω σχετικές φώτο.

Ρεπορτάζ By Sakis

Επικοινωνία