ΑΡΙΔΑΙΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, που ορίσθηκε η 03η Δεκεμβρίου, το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας, σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, την ΔΗ.Κ.Ε.Α και το ΚΔΑΠμεΑ  ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-ομιλία με θέμα τον Αυτισμό-Συνεκπαίδευση-Γνωστικά χαρακτηριστικά και εκπαιδευτικές ανάγκες. Η παραπάνω εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε χθες (03/12) απογευματινές ώρες στην αίθουσα του Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου Αλμωπίας.

Κύριος ομιλητής ήταν ο καταγόμενος από την Αλμωπία Δρ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Απτσελής Νίκος. Αρχικά χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α Γεωργίου Χρήστος και ο Δήμαρχος Αλμωπίας. Στην συνέχεια, ο κύριος ομιλητής ανέλυσε και ανέπτυξε την έννοια του αυτισμού, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στις 10.000 γεννήσεις, γεννιούνται 4-10 παιδιά με αυτισμό, με αναλογία μεταξύ αγοριών και κοριτσιών 3-4:1.

Επίσης αναφέρθηκε στα μειονεκτήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό,  και ο οικογενειακός τους περίγυρος, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης  και προσαρμογής τους στην κοινωνία. Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί εκπαιδευτικοί, μικρά παιδιά και ενδιαφερόμενοι πολίτες. Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ:

Ρεπορτάζ By Sakis

Επικοινωνία