Από το 2007 έπαιρνε παράνομα τις συντάξεις της μητέρας της

Για οκτώ χρόνια λάμβανε παράνομα τις συντάξεις της μητέρας της μια 53χρονη προκαλώντας ζημιά στο ΙΚΑ που ξεπερνά στις 100.000 ευρώ. Η 53χρονη κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης κατ’ εξακολούθηση, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης καθώς και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και νόθευση κατ’ εξακολούθηση. Όπως προέκυψε από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, η 53χρονη από τον Ιούλιο του 2007 και μέχρι τον Μάιο του 2015, δεν δήλωσε το θάνατο της μητέρας της, με αποτέλεσμα να λαμβάνει παράνομα τις συντάξεις γήρατος και χηρείας, καθώς και το επίδομα αναπηρίας.

Η ζημία που προκλήθηκε στο Ι.Κ.Α. εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 140.000 ευρώ. Επιπλέον η 53χρονη, κατά τη διαδικασία απογράφης των συνταξιούχων τα έτη 2011 και 2013, κατέθεσε στο Ι.Κ.Α. δυο πληρεξούσια, που συντάχθηκαν μετά το θάνατο της μητέρας της και με τα οποία οριζόταν η ίδια (53χρονη) ως πληρεξούσια για την είσπραξη των συντάξεων και των επιδομάτων. Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση, διερευνήθηκε η υπαιτιότητα του συντάκτη και των ατόμων που υπέγραψαν ως μάρτυρες.
 

ΣΧΟΛΙΑ-ΜΗΝΥΜΑΤΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ-ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ-ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΠ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ