ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

1. Την περίοδο διεξαγωγής της δίκης των μελών και της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, που κατηγορούνται για τα κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση και πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ, Αιγυπτίων ψαράδων κ.ά, επέλεξε η Δήμαρχος Σκύδρας, για να «υποδεχθεί» (σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου) και να ενημερώσει τον βουλευτή Πέλλας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, στο Δημαρχείο. (ΔΕΣ ΕΔΩ)

2. Η ενέργεια αυτή της Δημάρχου αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για τα θύματα και τους συγγενείς των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, αλλά και για ολόκληρο τον ελληνικό λαό, που έχει χύσει ποταμούς αίματος στον αγώνα κατά του ναζισμού και του φασισμού. Αποδεικνύει δε, για ακόμα μια φορά, ότι οι διαχειριστές και εκπρόσωποι του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, μπορούν άριστα να συνδιαλέγονται μεταξύ τους, είτε ανήκουν στο «δημοκρατικό τόξο» είτε όχι, αφού τους ενώνει η αγωνία για την μακροημέρευση του.

3.Καλούμε τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία της Σκύδρας, να απορρίψουν το ψευδοεπιχείρημα, περί «δημοκρατικού καθήκοντος», που επιστρατεύεται για να θολώσει τα νερά, αφού κανένα «δημοκρατικό καθήκον» δεν υπαγορεύει, ούτε τον διάλογο, ούτε πολύ περισσότερο τον πολιτικό εναγκαλισμό, με τα «τάγματα εφόδου», τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία και τον φασισμό. Κυρίως, όμως, τους καλούμε να συνειδητοποιήσουν, ότι ο προσεταιρισμός της Χρυσής Αυγής από την Δημοτική Αρχή, αποτελεί ισχυρή ένδειξη για αρνητικές εξελίξεις, σε σχέση με τα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Σκύδρα 17.1.2016                                            ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΥΔΡΑΣ

 

Επικοινωνία