ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ- ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 35ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ...

Η αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών  οδήγησαν στην εξιχνίαση πολυαρίθμων περιπτώσεων απάτης σε βάρος αγροτών/παραγωγών σε χωριά των Σερρών, από 35χρονο ημεδαπό έμπορο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη. Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος προσέγγιζε αγρότες/παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών και με πρόσχημα το μεγαλύτερο κέρδος που θα είχαν από την μεταξύ τους συμφωνία, τους έπειθε να αγοράσει τα εμπορεύματά τους.

Ακολούθως, ο 35χρονος κατά την διαδικασία της ζύγισης (απόβαρο) των φορτηγών οχημάτων με τα οποία θα μετέφερε τα εμπορεύματα των αγροτών, παραποιούσε το πραγματικό τους βάρος (εμφανίζονταν βαρύτερα), με αποτέλεσμα να πληρώνει λιγότερα χρήματα από αυτά που κανονικά αντιστοιχούσαν για τις πραγματικές ποσότητες των εμπορευμάτων που παραλάμβανε.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχει προκύψει ότι, ο παραπάνω, κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιου του 2014 με Ιούλιο του 2015, κατάφερε να εξαπατήσει 9 αγρότες/παραγωγούς ηλικίας από 35 έως 80 ετών και να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στα 11.227 ευρώ. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον παθόντων ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Αναρτήθηκε από By Sakis

Επικοινωνία