"Αίμα και άμμος"- Αλλες 5.000 οικογένειες στο δρόμο της ανεργίας ...

Να κλείσουν επ’ αόριστον από τη Δευτέρα τους δρόμους στην αερογέφυρα Στρατωνίου και στον κόμβο Γοματίου στη Χαλκιδική, αποφάσισαν στη διάρκεια της πολύωρης συνέλευσής τους οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός», διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία ανακαλούνται οι τεχνικές μελέτες που αφορούν τα έργα της εταιρείας στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα. Αυτό γνωστοποίησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Χατζής, προσθέτοντας ότι «τη Δευτέρα το πρωί θα πάμε να υπογράψουμε τις διαθεσιμότητές μας και στη συνέχεια θα κλείσουμε τους δρόμους στα δύο σημεία που σας ανέφερα.

Δεν θα περνάει τίποτα, μόνο ασθενοφόρα και περιπολικά και οχήματα της πυροσβεστικής». Υπενθυμίζεται ότι στα εργοτάξια εργάζονται 2.000 άτομα, και στις παράπλευρες εργολαβίες άλλοι 3.000 περίπου, όλοι κάτοικοι της περιοχής των Μεταλλείων, ενώ η απόφαση για το κλείσιμο το δρόμων είναι ομόφωνη. Χθες η Eldorado Gold με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι η «Ελληνικός Χρυσός» θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να αναστείλει όλες τις μεταλλευτικές και αναπτυξιακές της δραστηριότητες στην Χαλκιδική, αρχής γενομένης από την εβδομάδα της 24ης Αυγούστου 2015. Παράλληλα στην ανακοίνωση γνωστοποιεί ότι η «Ελληνικός Χρυσός» λαμβάνει νομικά μέτρα εναντίον της απόφασης του ΥΠΑΠΕΝ, συμπεριλαμβανομένης της κατάθεσης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα σχετικά με διοικητικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Τονίζεται από τους εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής, ότι τα προεκλογικά τερτίπια της παραιτημένης ήδη,  δήθεν αριστερή κυβέρνησης, δεν θα περάσουν. Η επένδυση αυτή, η μεγαλύτερη ιδιωτική στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, έχει δικαιωθεί από το ΣτΕ σε όλες τις προσφυγές που έχουν γίνει εναντίον της, καθώς τηρεί απαράβατα έως τώρα όλα τα προαπαιτούμενα. Επίσης τονίζεται ότι η «Ελληνικός Χρυσός» θα συνεχίσει να εκτελεί βασικές εργασίες περιβαλλοντικής προστασίας και στα τρία έργα της, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Επικοινωνία