ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

Πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς στη Σκύδρα - Πέλλας αγωνιστική παρέμβαση των αγροτών  «Ενάντια στα αντιαγροτικά μέτρα & την φοροληστεία                                                                                      

Με πρωτοβουλία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) πραγματοποιήθηκε η αγωνιστική παρέμβαση των αγροτών, αντιπαλεύοντας τα τεράστια  προβλήματα επιβίωσης με τα προαπαιτούμενα μέτρα του ψηφισμένου από κυβέρνηση & τα περισσότερα κόμματα 3ου μνημονίου ( αύξηση ΦΠΑ στα εφόδια από το 13% στο 23%, αύξηση της φορολογίας από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ στο σύνολο των εισοδημάτων-ενισχύσεων-αποζημιώσεων, υπερτριπλασιασμό της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%, τριπλασιασμός της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ,…).

Αντιπαλεύοντας την πορεία ξεκληρίσματος τους, που επιβάλλεται παράλληλα και με την νέα ΚΑΠ 2015-2020,  που μειώνει δραστικά τις ενισχύσεις έως και 50% μέχρι το 2019.  Βρέθηκαν έξω από την Τράπεζα Πειραιώς στη Σκύδρα μοιράζοντας ενημερωτική ανακοίνωση για την κινητοποίηση και τις θέσεις της ΠΑΣΥ. Έδωσαν το παρόν, γιατί με το νέο πολυνομοσχέδιο προαπαιτούμενων που κατέθεσε η κυβέρνηση, ανοίγει το δρόμο για πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και αγροτεμαχίων για τα «κόκκινα δάνεια» των αγροτο-κτηνοτρόφων και κλιμακώνει τη φοροεπιδρομή στις λαϊκές και τις αγροτικές οικογένειες.
«Υποχρεώνει τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά να πληρώνουν με πολύ αυστηρούς όρους τις οφειλές, κάνοντάς τους ομήρους των τραπεζών, στους οποίους η κυβέρνηση εξασφαλίζει και κρατικό κονδύλι για να μην χάσουν τα κέρδη τους.

Η κυβερνητική ρύθμιση υπηρετεί τους τραπεζικούς ομίλους, αφού τους εξασφαλίζει καλύτερους όρους ώστε να απαλλαγούν από το βραχνά των κόκκινων δανείων και να μπορούν να επιδοθούν σε νέο γύρο κερδοφόρων δανειοδοτήσεων. Για μια ακόμη φορά ρίχνονται τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες και της φτωχομεσαίας αγροτιάς και φυσικά αποφεύγεται η φορολόγηση των μεγαλοαγροτών & των μεγαλοεπιχειρηματιών μέχρι και με 45%. Όλα αυτά έρχονται να «δέσουν» με τις απλήρωτες για μήνες παραγωγές ( Ροδάκινα, Γάλα, κλπ ), στις τιμές κάτω του κόστους των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων,  στις ζημιές που δεν αποζημιώνονται δίκαια από τον ΕΛΓΑ, στις ζημιές από το Ρώσικο εμπάργκο στις εξαγωγές, στο κάθε μέρα αυξανόμενο κόστος παραγωγής, στα ανελέητα χαράτσια , κλπ.

Όλα μαζί βαράνε στο ντορό  της συγκέντρωσης γης & παραγωγής σε λιγότερα χέρια «ισχυρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν ! Δεν πάει άλλο! Οργανώνουμε την πάλη μας! Με τους αγώνες μας θα διεκδικήσουμε την επιβίωση μας ανατρέποντας τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα. Συντονίζουμε & κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με συμμετοχή στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Αγρ. Μπλόκων την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στον Παλαμά -Καρδίτσας», κατέληγε η ανακοίνωση που μοίραζαν οι αγρότες στη Σκύδρα.

Επικοινωνία