ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 πανηγυρίζει ο Ιερός ενοριακός Ναός Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8/11
5.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. 
ΔΕΥΤΕΡΑ 9/11
7.30 - 10.30 π.μ. Όρθρος και Άρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ.
5.00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου και Παράκλησις εις τον Άγιον Νεκτάριον.
ΤΡΙΤΗ 10/11
7.30 - 10.00 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Κτιτορικό Μνημόσυνο.
5.00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκλησις εις τον Άγιον Αρσένιον.
ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11
7.30 - 09.30 Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
5.00 μ.μ. Ιερόν Ευχέλαιον.
Κατά τη διάρκεια των εορτασμών θα τεθούν σε προσκύνηση τα ιερά λείψανα των Αγίων Νεκταρίου και Αρσενίου του Καππαδόκου.

''ΘΛΙΒΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛ᾿ ΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΜΕΝΟΙ''


Αρχίζουν και πάλι τα Εσπερινό Κηρύγματα στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών. Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, στις 6.00 μ.μ., θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Πλίσκας, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: ''ΘΛΙΒΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛ᾿ ΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΜΕΝΟΙ''

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΩΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΟΥΔΙΤΟΥ


Την  Tρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, 8.30 μ.μ. έως 1.00 π.μ., θα τελεσθεί Αγρυπνία εις τιμήν και μνήμην των Αγίων ενδόξων μαρτύρων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου και του Οσίου πατρός ημών Θεοδώρου του Στουδίτου. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα ιερού λειψάνου του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Θεοδώρου του Στουδίτου, το οποίο φυλάσσεται στον Ναό.


ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΣΥΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 (αρχή της νηστείας) και μέχρι τα Χριστούγεννα, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, θα τελεσθεί Ιερό Σαρανταλείτουργο. Θα τελείται δηλαδή καθημερινά επί 40 ημέρες Θεία Λειτουργία υπέρ Υγείας και Σωτηρίας πάντων των ευσεβών  Ορθοδόξων χριστιανών και υπέρ Αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων πατέρων και αδελφών ημών.


ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, μνήμη του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη, πανηγυρίζει το Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου της ενορίας Μητροπόλεως Γιαννιτσών.
ΚΥΡΙΑΚΗ 8/11
5.00 μ.μ. Μέγας Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου (δίπλα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο) και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.
ΔΕΥΤΕΡΑ 9/11
7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου.

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, στις 9:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Εδέσσης θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

 

 

Επικοινωνία