ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΤΟ ΠΙΝΟΒΟ

Την πρώτη μέρα του Νοεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - Hellenic mountaineering club of Aridaia έχει προγραμματίσει ανάβαση στη λιγότερο γνωστή κορυφή του Πινόβου, τη Μύτη. Πρόκειται για την προκορφή που φαίνεται από τον κάμπο της Αλμωπίας και η οποία βρίσκεται πριν από την Κορφούλα, την ψηλότερη κορυφή του Πινόβου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάβαση ξεκινάει από τις κεραίες πάνω από τη Θηριόπετρα, επομένως μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ αν διατίθενται δύο-τρία εκτός δρόμου οχήματα ή αγροτικά. Αν βρεθούν τα οχήματα θα μεταφέρουν την ομάδα μέχρι τις κεραίες και από εκεί θα πάρουμε το μονοπάτι στο δάσος. Αν δε βρεθούν τα οχήματα μέχρι το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί και πάλι ανάβαση στο Πίνοβο, πιθανότατα από Αετοχώρι.

Βαθμός Δυσκολίας: ΔΥΣΚΟΛΗ για Μύτη (ΜΕΤΡΙΑ αν πάμε από Αετοχώρι στην Κοιλάδα των Βράχων)
Ώρες Πορείας: ~8 συνολικά (~5 για κοιλάδα)
Εξοπλισμός: Μπότες Ορειβασίας, σακίδιο, αδιάβροχο, ατομικά τρόφιμα, νερό, στεγνή αλλαξιά, ζεστά ρούχα για τη στάση, γάντια-σκούφο (;)
Όποιος μπορεί να διαθέσει ένα εκτός δρόμου όχημα ή αγροτικό για τη μεταφορά από τη Θηριόπετρα ως τις κεραίες ας ενημερώσει. Είναι γύρω στα 7 χιλιόμετρα χωματόδρομος.
Πληροφορίες στα μέλη του ΔΣ. και στο eosaridaias @ hotmail.com

Αναρτήθηκε από By Sakis

Επικοινωνία