Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας την 28-01-2015

Με την ολιγόωρη συμμετοχή του τέως πλέον Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης ‘’αλλάζουμε την Αλμωπία’’ και νυν νεοεκλεγέντα Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σηφάκη Γιάννη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, για το έτος 2015, απογευματινές ώρες της 28/01. Διαβάστε παρακάτω ολοκληρωμένα και όχι σε… επεισόδια, ενδιαφέροντα παραλειπόμενα και μη, από την συνεδρίαση:

1.ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑ:

‘’Γυμνή’’ φαινόταν η αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού λόγω ανακαίνισης και εργασιών σ΄αυτήν, δεν υπήρχαν κουρτίνες, αλλά ήταν εμφανές το φρεσκάρισμα που υπέστη. Μάλιστα ο Προεδρεύων καταφέρθηκε κατά ορισμένων, που σχολίασαν μέσω του ηλεκτρονικού τύπου για έξοδα σε περίοδο λιτότητας, λέγοντας ότι η ανακαίνιση έγινε από υπαλλήλους του Δήμου, με μηδαμινό κόστος.    

2. ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ:

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, εισήλθε στην αίθουσα ο Σηφάκης Γιάννης, δεχόμενος τα χειροκροτήματα και τις ευχές των παρισταμένων σ΄αυτήν. Τα συγχαρητήρια και τις ευχές τους στον ανωτέρω, έδωσαν ο Προεδρεύων, ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων. Μάλιστα ο Δήμαρχος, χαρακτήρισε τον Σηφάκη  ΄΄ δικό μας άνθρωπο και αναντικατάστατο’’ και ότι θα λείψει αν παραιτηθεί’’, ζητώντας του ταυτόχρονα να κάνει ότι μπορεί για την Αλμωπία. Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σηφάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι λόγω των νέων του υποχρεώσεων, θα παραιτηθεί από τη θέση του Συμβούλου, αλλά ζήτησε οι επόμενες συνεδριάσεις να γίνονται ημέρες που θα είναι στην Αριδαία, για να μπορεί να παρακολουθεί αυτές. 

3.Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:

Η κοπή της βασιλόπιτας είναι πλέον έθιμο, και έτσι και στον Δήμο Αλμωπίας, τηρήθηκε αυτό. Πριν την έναρξη λοιπόν της συνεδρίασης, ο Προεδρεύων-και όχι ο Δήμαρχος ως είθισται-έκοψε την βασιλόπιτα, ενώ μοίρασε στους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και στους παρευρισκόμενους στην αίθουσα, ατομικές πίτες. Το… φλουρί έπεσε στον σύμβουλο της συμπολίτευσης, Βέσκο Δημήτρη, ο οποίος έλαβε σαν δώρο έναν κομψό χαρτοφύλακα, προσφορά βιβλιοπωλείου της πόλης. Η ιστοσελίδα μας εύχεται να είναι πάντα τυχερός.

4.Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ… ΘΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ:

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπήρχε απαρτία, και μάλιστα καθολική, ο Δήμαρχος προέβη στην ενημέρωση του Σώματος για διάφορα θέματα. Αναφέρθηκε στην έγκριση ποσού 2.600.000,00 ευρώ που υπέγραψε και ενέκρινε ο απερχόμενος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Καρασμάνης Γιώργος, και αφορά την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας της περιοχής Αλμωπίας. Επίσης ότι εντός των ημερών θα ανοίξει ο παιδικός σταθμός του Εξαπλατάνου, θα αποκατασταθεί ο ελλιπής φωτισμός και η αντικατάσταση-τοποθέτηση πινακίδων, θα πραγματοποιηθεί η αγορά μηχανήματος-τρακτέρ για τον καθαρισμό της βλάστησης στο οδόστρωμα, θα αναζητηθεί χώρος για καταφύγιο σκύλων, θα αναζητηθεί χώρος για τους μετακινούμενους εμπόρους, θα αναζητηθεί κατάλληλος χώρος για τους αθίγγανους που κατασκήνωσαν στο ποτάμι δίπλα στο ΚΤΕΛ, θα εγκατασταθεί το ασανσέρ για τα άτομα με αναπηρία στο Δημαρχείο, θα κλείσουν τις λακκούβες που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά όχι και αυτές που ανήκουν στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας! (λες και τον δημότη τον ενδιαφέρει σε ποια υπηρεσία ανήκει η λακκούβα στον δρόμο). Ίδωμεν…

5. ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ:

Την έγκριση του πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής προς χρήση, ψήφισε τελικά ομόφωνα το συμβούλιο. Όπως γνώρισε στο Σώμα ο Δήμαρχος, το κενό κτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου (πέτρινο), οι μαθητές του οποίου μεταφέρθηκαν στο νέο κτήριο, θα φιλοξενήσει τελικά τους μαθητές του 3ου και 5ου Νηπιαγωγείου. Επίσης πιλοτικά, θα αναλάβουν την λειτουργία και διαχείριση των γεωτρήσεων άρδευσης αγρότες των τοπικών κοινοτήτων των Δήμων, και αν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, θα προχωρήσουν στην καθολική ανάληψη σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου. Ακόμη εντός των ημερών, θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή αιτήσεων, προκειμένου καλυφθεί η θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη, γεγονός για το οποίο αντέδρασε, τόσο ο Πασόης Δημήτρης, όσο και ο Χουρσόγλου Χρήστος, για την αργοπορία, αφού οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές, μιας και το εξάμηνο που προβλέπει ο Νόμος, λήγει σε έναν μήνα.

6. ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ:

Το δικαίωμα του άσκησε ο σύμβουλος της συμπολίτευσης Χουρσόγλου Χρήστος, θέτοντας ερωτήματα στον Δήμαρχο, αφού μάλλον η αντιπολίτευση τα βρίσκει όλα… ρόδινα. Το περίεργο είναι ότι δεν λαμβάνει ποτέ ολοκληρωμένες απαντήσεις για το σύνολο των ερωτημάτων του, γεγονός που ποτέ και ο ίδιος δεν απαίτησε! Έτσι λοιπόν ρώτησε να πληροφορηθεί, σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο του ΧΥΤΑ και το αποχετευτικό έργο της Αριδαίας, γιατί δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία το έργο ύδρευσης στον Εξαπλάτανο-Πέλλας, το οποίο περατώθηκε το 2010 και παρελήφθη το 2011 επί Δημαρχίας Πασόη Δημήτρη,        για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των νεκροταφείων της Αριδαίας, γιατί καθυστερεί η κάλυψη των θέσεων του Συμπαραστάτη του Δημότη και του Γενικού Γραμματέα στον Δήμο Αλμωπίας, ενώ ζήτησε να λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου, εκφράζοντας το παράπονο ότι ο παιδικός σταθμός του Εξαπλατάνου, που υποσχέθηκε ο Δήμαρχος ότι θα λειτουργήσει εντός των ημερών, πρωτεργάτης γι΄αυτό ήταν ο ίδιος, χωρίς ποτέ να γίνει αναφορά γι΄αυτό από τον Δήμαρχο. Τελικά απάντηση έλαβε από τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων για το πρώτο ερώτημά του, και συγκεκριμένα ότι για την αργοπορία του ΧΥΤΑ και της αποχέτευσης της Αριδαίας, ευθύνεται και η διοίκηση του Πασόη Δημήτρη, ενώ τα έργα βρίσκονται στην διαδικασία υπογραφής της σύμβασης.

7. Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ:

Μικροένταση επεκράτησε μεταξύ Σωτηριάδη Σίμου (Πρεοεδρεύοντα) και Μπίνου Δημήτρη (Δήμαρχου), όταν ο πρώτος, κατά την συζήτηση του 3ου-4ου-5ου-6ου και 7ου θέματος, πρότεινε στο Σώμα να συζητηθούν ενιαία λόγω της συνάφειας του περιεχομένου, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη και αντίδραση του δευτέρου, ο οποίος απαίτησε να συζητηθούν το κάθε ένα χωριστά, όπως και έγινε.

8. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΊΑΣ:

Στην πρόσληψη 10 ατόμων για κάλυψη αναγκών στην υπηρεσία πρασίνου και καθαριότητας θα προβεί ο Δήμος. Συγκεκριμένα θα προσληφθούν έξι (6) εργάτες, τρεις (3) οδηγοί και ένας (1) χειριστής μηχανήματος, δίμηνης διάρκειας.

9.ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ:

Ομόφωνα το συμβούλιο, ενέκρινε την απόφαση για την αναβάθμιση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, από 8/θέσιο σε 9/θέσιο, ενώ υποβίβασε το Δημοτικό Σχολείο Περίκλειας, από 3/θέσιο σε 2/θέσιο, λόγω έλλειψης μαθητών.

10. ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Η….

Τις παρατηρήσεις και νουθεσίες του Προεδρεύοντα δέχθηκαν για μία ακόμη φορά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, τόσο της Συμπολίτευσης όσο και της Αντιπολίτευσης κυρίως, οι οποίοι (δεύτεροι), αρκετοί από αυτούς αποχώρησαν πριν τη λήξη της συνεδρίασης, αλλά και όσοι έμειναν με το συνεχές πήγαινε-έλα εκτός της αίθουσας, και τα πηγαδάκια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έκαναν την αίθουσα να θυμίζει, οτιδήποτε άλλο εκτός από αίθουσα συνεδριάσεων. Παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις σε προγενέστερες συνεδριάσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι δεν θα ανεχθεί παρόμοιες συμπεριφορές, δυστυχώς επικρατεί και πάλι η ίδια κατάσταση.   

Πηγή: Karatzova.com

 

Επικοινωνία