Να και το πρώτο exit poll στις 7 ακριβώς!

Ο Παπανδρέου κρίνει την αυτοδυναμία - Οδυνηρή ήττα για τη ΝΔ - Το σενάριο των εδρών. Πολιτικό σεισμό θα προκαλέσουν αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα των exit poll που δόθηκαν στην δημοσιότητα στις 19:00 με το κλείσιμο της κάλπης. Το ζητούμενο είναι η αυτοδυναμία και αυτό θα απαντηθεί ίσως πιο σίγουρα στην πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος από την Singular Logic. Πάντως σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, αν τελικά δεν καταφέρει να μπει στην Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου τότε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αποκτά αυτοδυναμία. 

Τα αποτελέσματα ωστόσο, δείχνουν μια τεράστια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρή εντολή από τον λαό στον Αλέξη Τσίπρα για να κυβερνήσει. Το σενάριο μάλιστα για τις έδρες που μπορεί να συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν μπει ο Γιώργος Παπανδρέου στην Βουλή είναι από 146 έως 158. Σύμφωνα με τα exit poll των τηλεοπτικών σταθμών Mega, Ant1, Alpha, Νεριτ και Star, μέχρι αυτή την στιγμή τα αποτελέσματα είναι:

ΣΥΡΙΖΑ από 35,5 έως 39,5% με μέση τιμή το 37,5%

ΝΔ από 23% έως 27% με μέση τιμή το 25%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από 6,4% έως 8,% με μέση τιμή το 7,2%

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ από 6,4% έως 8% με μέση τιμή το 7,2%

ΚΚΕ από 4,7% έως 5,7% με μέση τιμή το 5,2%

ΠΑΣΟΚ από 4,2% έως 5,2% μέση τιμή το 4,8% 

ΑΝΕΛ από 3,5% έως 4,5% με μέση τιμή το 4%

ΚΙΝΗΜΑ από 2,2% έως 3,2% με μέση τιμή το 2,7%

Στη ΝΔ η κουβέντα της επόμενης μέρας άνοιξε πριν καν κλείσουν οι κάλπες. Σύμφωνα με πληροφορίες, κορυφαία στελέχη του κόμματος συνιστούν ναι μεν ψυχραιμία για να μην αποτελέσει ο εκλογικός θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ θρυαλλίδα της γαλάζιας παράταξης, ωστόσο μιλούν για άμεσες λύσεις και όχι για αποφάσεις που θα ληφθούν μακροπρόθεσμα για να μην ακολουθήσουν την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν οι κινήσεις που θα γίνουν τις επόμενες ώρες δεν θα προέλθουν από κορυφαία στελέχη αλλά από γαλάζια στελέχη που έμειναν εκτός βουλης τόσο στην σημερινή περίοδο όσο και στην προηγούμενη.

 Μάχη στήθος με στήθος γίνεται για την τρίτη θέση ανάμεσα στην Χρυσή Αυγή και στο Ποτάμι. Το ΚΚΕ φαίνεται να ανεβάζει αμυδρά το ποσοστό του ενώ μεγάλες απώλειες υφίσταται το ΠΑΣΟΚ. Οι ΑΝΕΛ φαίνεται τελικά να μπαίνουν στην Βουλή, ενώ τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου το οποίο είναι μια ανάσα από το κατώφλι της Βουλής.

  

Επικοινωνία