Μηνύσεις για «νέες τρύπες» στις θυρίδες της Εθνικής!

Τις επτά έφθασαν οι μηνύσεις πελατών της Εθνικής Τράπεζας που καταγγέλλουν ότι λείπουν πολύτιμα αντικείμενα από τις θυρίδες τους στο υποκατάστημα της οδού Ίωνος Δραγούμη,στη Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα, υποβλήθηκαν ακόμα τρεις μηνυτήριες αναφορές στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που διεξάγει σχετική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.   Οι παθόντες κατήγγειλαν ότι έχασαν τιμαλφή, χρηματικά ποσά και χρυσές λίρες που φύλασσαν στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας. Μία μηνύτρια, μάλιστα, δήλωσε ότι είχε να ανοίξει τη θυρίδα της εδώ και 10 χρόνια. 

Την υπόθεση αποκάλυψε η Voria.gr τον περασμένο Σεπτέμβριο(δείτε εδώ), όταν κατατέθηκαν οι πρώτες τρεις μηνύσεις σε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης ενώ, στη συνέχεια, άλλος ένας κάτοχος θυρίδας υπέβαλε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Οι περισσότεροι από τους μηνυτές-πελάτες της Εθνικής Τράπεζας είχαν να ανοίξουν τις θυρίδες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως κατέδειξε η αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ανέλαβε  την υπόθεση με εισαγγελική παραγγελία και οι αστυνομικοί   εξετάζουν τους πάντες (τραπεζικούς υπαλλήλους - ακόμη και συνταξιούχους κ.α), διερευνώντας πώς λειτουργεί το σύστημα των θυρίδων. 

Η Εθνική Τράπεζα δια του εκπροσώπου Τύπου της, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε δηλώσει στη Voria.gr ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ούτε  να διαψεύσει τις κλοπές   και την έρευνα, λόγω των προσωπικών δεδομένων. Έγινε όμως γνωστο από τον ίδιο ότι χώρος των θυρίδων δεν βιντεοσκοπείται, τα φυλασσόμενα αντικείμενα δεν καταγράφονται και  για να ανοίξει η κάθε θυρίδα απαιτούνται και τα δύο κλειδιά, ένα της τράπεζας και ένα του πελάτη.

Επικοινωνία