Βουλή: Ο πρώτος καβγάς της Ζωής έγινε με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη ημέρα που η Ζωή Κωνσταντοπούλου ασκεί τα καθήκοντά της ως πρόεδρος της Βουλής και είχε την πρώτη της κόντρα με βουλευτή.Πολλοί θα περίμεναν ότι ο πρώτος καβγάς που θα είχε στο Κοινοβούλιο θα ήταν με βουλευτή της αντιπολίτευσης, ωστόσο διαψεύσθηκαν, αφού ο Νίκος Φίλης, βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, της έκανε παρατήρηση.Η αφορμή δόθηκε όταν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επέτρεψε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη (πρώην δημοσιογράφο της ΕΤ3) να μιλήσει συνολικά 15 λεπτά, ενώ ο χρόνος που δικαιούνται οι βουλευτές είναι 7 λεπτά.

Στη συνέχεια ο κ. Φίλης της επεσήμανε πως το προεδρείο πρέπει να τηρεί τον προβλεπόμενο χρόνο που μπορούν να μιλούν οι βουλευτές.Η απάντηση που έλαβε από την κ. Κωνσταντοπούλου -η οποία έδειξε να μένει άφωνη από την παρέμβαση Φίλη- ήταν πως το προεδρείο το γνωρίζει και θα μεριμνήσει. Ωστόσο, η απάντησή της δεν κάλυψε τον κ. Φίλη, ο οποίος της ανταπάντησε πως το προεδρείο το γνωρίζει, αλλά δεν κάνει τίποτα.Στη δεύτερη απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Κωνσταντοπούλου σάστισε, καθώς δεν περίμενε την παρατήρηση, και το μόνο που είπε είναι πως δεν περίμενε να κάνει παρατήρηση κάποιος βουλευτής που είχε ήδη μιλήσει.

Επίθεση και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο ίδιος μήκος κύματος ζήτησε και πήρε τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε παρατήρηση στην πρόεδρο της Βουλής γιατί επέτρεψε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Τριανταφυλλίδη να μιλήσει επί τόση ώρα, «ίσως εξαιτίας του πρότερου βίου του», όπως είπε.«Αν συμμορφωνόμουν στις υποδείξεις σας, δεν έπρεπε να σας δώσω τον λόγο. Προκρίνω την ελευθερία έκφρασης των βουλευτών. Απόφαση του προεδρείου είναι να εκφραστούν χωρίς οχληρές παρεμβάσεις από το προεδρείο. Δεν έχει να κάνει με τον πρότερο βίο του κ. Τριανταφυλλίδη. Το προεδρείο έκρινε ότι το μείζον θέμα για το "μαύρο της ΕΡΤ" έπρεπε να αναπτυχθεί από τον βουλευτή χωρίς να κλείσει τα μικρόφωνα», ήταν η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

  

Επικοινωνία