"Σφάχτηκαν" Βενιζέλος και Φώφη για την ηγεσία του κόμματος - "Αυτά που λες είναι προκλητικά και ιταμά"

Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, καθώς για άλλη μία φορά φαίνεται πως τα εσωκομματικά προβλήματα του κόμματος ήταν τεράστια και λαμβάνουν τέτοιες διαστάσεις που όλα είναι πιθανά, ακόμα και μία νεά διάσπαση. Πρωταγωνιστές του νέου άγριου καυγά ήταν ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος με την κα Φώφη Γεννηματά, η οποία δεν έχει κρύψει την επιθυμία της να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. 

Ο καυγάς σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε όταν η κα Γεννηματά ζήτησε έντονα να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου και αυτό να γίνει πριν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που έχει τοποθετηθεί χρονικά τον Μάιο. Μάλιστα, η κα Φώφη Γεννηματά επιθυμεί η εκλογή προέδρου να γίνει από τη βάση. 

Οι διάλογοι που ακολούθησαν ήταν ιδιαίτερα έντονοι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος απείλησε να παραιτηθεί και εκείνη τη στιγμή.Σύμφωνα με πληροφορίες η κα Γεννηματά εμμέσως άφησε να εννοηθεί πως ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να καθυστερήσει την αλλαγή ηγεσία τους κόμματος, με σκοπό ανάλογα τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας να παραμείνει στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ.

 Έξαλλος ο κ. Βενιζέλος φέρεται να της είπε πως αυτά που λέει είναι προκλητικά και ιταμά.Αμέσως μετά τον άγριο καυγά στο Πολιτικό Συμβούλιο η πρώην υπουργός, Φώφη Γεννηματά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε οριακά κατάσταση πολιτικά και οργανωτικά εδώ και αρκετά χρόνια, ρίχνοντας έτσι τις ευθύνες στον νυν πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με βάση αυτό η κα Γεννηματά αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι πολιτικές διαδικασίες επαναπροσδιορισμού και ριζικών αλλαγών, ερχόμενη σε αντίθεση με την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες από τον Μάιο.

Συγκεκριμένα, η κα Γεννηματά ζητά οι διαδικασίες να γίνουν στη βάση του καταστατικού και της απαίτησης για πολιτικό διάλογο σε βάθος.Ζητά επίσης να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου για τα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, την ταυτότητα, την θεσμική ανανέωση, τις συμμαχίες και την οργανωτική ανασύνταξη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. 

Η διαδικασία αυτή κορυφώνεται με τη σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης Θέσεων, με την προβλεπόμενη από το καταστατικό σύνθεση, πριν από το Πάσχα. Σε αυτή τη διαδικασία οι υποψήφιοι Πρόεδροι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και το σχέδιο τους, βάση του οποίου θα ζητήσουν τη στήριξη των πολιτών.

Αμέσως μετά τη Συνδιάσκεψη, σύμφωνα με την πρόταση της κας Γεννηματά θα πρέπει να προχωρήσουμε στην εκλογή του Προέδρου από τη βάση, σεβόμενοι μία διαδικασία, που πλέον αποτελεί πρακτική πολλών κομμάτων και που το ΠΑΣΟΚ εγκαινίασε σεβόμενο τη βούληση των πολιτών.Η κα Γεννηματά καταλήγει πως πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αποδείξει πως δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, κωλυσιεργεία, βυζαντινισμοί χωρίς Βυζάντιο παρά μόνο καθαρές σχέσεις, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά του κ. Βενιζέλου.

Επικοινωνία