ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ...

2022-09-12

Προς τους διδασκάλους και μαθητές των σχολείων της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Αγαπητοί μου μαθητές και διδάσκαλοι·

Ξεκινάμε σήμερα την φετινή σχολική μας χρονιά με τους αγιασμούς των σχολείων. Με την πράξη μας αυτή ζητούμε την ευλογία από τον Κύριο και Θεό μας, τον Ιησού Χριστό, διότι Αυτός είναι το Α και το Ω. Από Αυτόν ξεκινούν όλα τα καλά και σ' Αυτόν ολοκληρώνονται. Ο ίδιος τόνισε ότι χωρίς Αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε το οποίο να έχει αληθινή και αιώνια αξία.

Διαβάζουμε στο Ευαγγέλιο ότι ένας αγιώτατος άνθρωπος, ο γηραλέος Συμεών, όταν πήρε στην αγκαλιά του το θείο βρέφος, είπε την γνωστή προφητεία: «Ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών και εις σημείον αντιλεγόμενον» (Λκ. 2,34). Η προφητεία του αυτή εκπληρώνεται συνεχώς σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητος. Άλλοι άνθρωποι και λαοί αποδέχονται τον Χριστό και σώζονται και άλλοι τον απορρίπτουν και χάνονται. 

Σε άλλες ιστορικές περιόδους η ανθρωπότητα πλησιάζει το πρόσωπο του Χριστού και αγιάζεται και φωτίζεται και σε άλλες απομακρύνεται και περιπλέκεται στις αμαρτίες και το σκοτάδι. Στις ημέρες μας με λύπη βλέπουμε την ανθρωπότητα να απομακρύνεται από την πίστη προς το πρόσωπο του Χριστού. Πάλι όμως θα έλθουν καιροί φωτεινοί, και ίσως δεν είναι μακριά, που η ανθρωπότητα θα επιστρέψει στον Κύριό της.

Με αφορμή αυτές τις σκέψεις ως Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας εύχομαι σε όλους τους δασκάλους και τις δασκάλες, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες, τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας το φετινό σχολικό έτος να τους φέρει πιο κοντά στον Χριστό, που είναι η πηγή της σοφίας, της γνώσεως και της αιωνίου ζωής, για να αγιάσουν, να βαθύνουν και να πλατύνουν τις γνώσεις τους και να έχουν την ευλογία του Θεού στην ζωή τους.Προς Θεόν 

Ευχέτης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ΙΩΗΛ

Ευχές Δημάρχου Έδεσσας για τη νέα σχολική χρονιά

Τα κουδούνια των σχολείων μας χτύπησαν για τον φετινό αγιασμό! Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τα σχολεία μας να γεμίζουν με παιδικά χαμόγελα.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς μάσκες και με περισσότερες ελπίδες ότι θα αφήσουμε πίσω μας την πανδημία. Φυσικά, χρειάζεται επαγρύπνηση και προσοχή, προκειμένου τα λαμπερά μάτια των παιδιών να συνεχίζουν να στολίζουν τους χώρους των σχολείων μας και να μην εγκλωβιστούν για άλλη μια χρονιά στις οθόνες των υπολογιστών της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Με αυτά τα λίγα λόγια εύχομαι στους εκπαιδευτικούς, που τους εμπιστευόμαστε ό,τι αγνότερο, πολύτιμο και ωραίο έχει η κοινωνία μας, τα παιδιά μας, να μεταλαμπαδεύσουν με αγάπη τις γνώσεις τους και τις αξίες της κοινωνίας μας.

Στους γονείς εύχομαι καλή δύναμη και τα παιδιά να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους.

Πάνω απ' όλα όμως εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές, μία εποικοδομητική και δημιουργική χρονιά. Μέσα από την σκληρή και οργανωμένη δουλειά τους, εύχομαι να εκπληρώσουν τους στόχους τους.

Όλοι μαζί, μέσα από τη συνεργασία και με αγάπη για την εκπαίδευση των παιδιών μας, ας προσφέρουμε το μέγιστο δυνατό για να δημιουργήσουμε τους αυριανούς πολίτες με γνώσεις και ολοκληρωμένη προσωπικότητα, για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο!

Καλή σχολική χρονιά!

Μήνυμα προέδρου Πρωτοβάθμιας Σχολικής εκπαίδευσης Δήμου Αλμωπίας

Με τον Αγιασμό στα Σχολεία μας, σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά και όπως κάθε νέο ξεκίνημα φέρνει δύναμη, αισιοδοξία, χαμόγελα, ελπίδα και προσδοκίες.

Ως δημοτική αρχή μεριμνούμε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, όχι μόνο για τα προβλεπόμενα από το νόμο, αλλά και για όλα όσα κρίνουμε απαραίτητα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων.

Με την άριστη συνεργασία με τους Διευθυντές/ντριες - Προϊσταμένους/νες τόσο των Δημοτικών Σχολείων όσο και των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας, προσπαθούμε κάθε φορά να ξεπεράσουμε τα ζητήματα που προκύπτουν, με κοινό γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών μας, που αποτελούν την μεγαλύτερη ελπίδα για το μέλλον μας.

Ευχή όλων μας, λοιπόν, να έχουμε όλοι, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μια καλή σχολική χρονιά, γεμάτη υγεία, δύναμη, επιμονή και υπομονή!!!

Με τιμή

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΝΑΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

Μήνυμα προέδρου Β/ θμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας

Ξεκινάει σήμερα μια νέα σχολική χρονιά. Οι ευχές όλων συνοδεύουν τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Εύχομαι ολόψυχα στα παιδιά να έχουν υγεία, φώτιση ώστε να εκπληρώσουν τους στόχους και τις προσδοκίες τους.

Εμείς ως δημοτική αρχή θα σταθούμε αρωγός στην προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Με τιμή

Δημήτρης Βέσκος

12/9/2022